Obaveštenje o kolačićima

Naša web stranica koristi kolačiće. U nastavku možete saznati više o kolačićima, kako ih koristimo i kako ih kontrolisati. Korišćenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu sa ovim Obaveštenjem o kolačićima. Ukoliko ne pristanete na upotrebu ovih kolačića, onemogućite ih sledeći uputstva u ovom Obaveštenju o kolačićima, tako da kolačići sa ove web stranice ne mogu biti postavljeni na vašem uređaju.

ŠTA SU KOLAČIĆI?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se šalju na vaš uređaj kada posetite web stranicu. Kolačići se zatim vraćaju na početnu web stranicu pri svakoj sledećoj poseti ili na drugu web stranicu koja prepoznaje taj kolačić́. Kolačići deluju kao memorija za web stranice, omogućavajući toj web stranici da pamti vaš uređaj prilikom ponovnih poseta. Kolačići takođe mogu zapamtiti vaše postavke, poboljšati korisničko iskustvo, kao i prilagoditi reklame koje smatrate najrelevantnijim.

Više informacija o kolačićima, uključujući i kako da vidite koji su kolačići postavljeni na vašem uređaju,  kako njima upravljati i kako ih obrisati, možete pronaći na www.aboutcookies.org.

VRSTE KOLAČIĆA

Privremeni i trajni

Možemo koristiti privremene kolačiće koji postoje samo dok ne zatvorite web stranicu. Takođe možemo koristiti trajne kolačiće koji postoje duži, određeni vremenski period.

Kolačići trećih strana

Naša web stranica može dopustiti postavljanje kolačića trećih strana za usluge koje se pojavljuju na njoj. Ovi kolačići nisu pod našom kontrolom. Za više informacija o tome kako treća strana koristi kolačiće, posetite web stranicu te treće strane. Detalji svih kolačića trećih strana koji se koriste na ovoj web stranici, uključujući njihovu namenu, biće navedeni u tabeli u nastavku.

KOLAČIĆI

7          Neophodni

Ovi kolačići su važni za osnovno funkcionisanje web stranice, podržavajući važne funkcije kao što su korpe za kupovinu i tehnički rad web stranice kako bi se osiguralo da radi onako kako biste očekivali.

Čuva vašu sesiju saglasnosti za kolačiće za našu web stranicu. Ne sadrži druge informacije osim da li ste se uključili ili isključili za svaki nivo kolačića.

0          Izgled web stranice

Ovi kolačići omogućavaju web stranici da pamti izbore koje ste napravili (kao što su jezik ili region) i pružaju poboljšane, prilagođenije funkcije. Generalno se ovim vrstama kolačića ne prikupljaju lični podaci.

Ne koristimo kolačiće koji pripadaju ovoj kategoriji.

8          Performanse & rad

Ovi kolačići se koriste u upravljanju web stranicom i uključuju ankete korisnika, beleženje broja posetilaca i drugu web analitiku. Mogu se prikupljati ograničeni lični podaci.

0     Marketing, anonimno praćenje poseta stranicama

Ovi kolačići se koriste za praćenje naših posetilaca na našim web stranicama. Oni prikupljaju informacije o tome kako posetioci koriste web stranicu, na primer, na koje stranice posetioci najčešće idu ili ukoliko dobiju poruku o greškama sa web stranici. Ovi kolačići se mogu koristiti za praćenje pojedinačnih posetilaca na našim web stranicama, to se može postići čuvanjem jedinstvenog ID-a posetioca kako bi ih web stranice mogle identifikovati.

Ne koristimo kolačiće koji pripadaju ovoj kategoriji.

Kako se kontrolišu i brišu kolačići

Većina web pretraživača prihvata kolačiće, ali obično možete da promenite podešavanja pretraživača tako da odbija nove kolačiće, onemogući postojeće ili da vas jednostavno obavesti kada se novi pošalju na Vaš uređaj. Da biste podesili pretraživač da odbija kolačiće, pogledajte pomoćna uputstva dobijena uz Vašeg pretraživač (koja se obično nalaze u meniju „Pomoć́“, „Alatke“ ili „Uredi“). Detaljnija uputstva možete naći na www.aboutcookies.org. Molimo Vas da imate na umu da, ako odbijete ili onemogućite kolačiće, neke od funkcija web stranice mogu biti prestati sa radom. Pored toga, onemogućavanjem kolačića ili kategorije kolačića ne brišete kolačiće iz vašeg pretraživača. To morate uraditi sami na svom pretraživaču.

Promene naše politike upotrebe kolačića

Sve promene u našoj politici upotrebe kolačića za ovu web stranicu biće objavljene ovde, a ako je potrebno, promene će biti istaknute i na našim web stranicama.

Kontakt informacije

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovim obaveštenjem, kontaktirajte nas na privacy@astrazeneca.com

Preuzimanje informacija o kolačićima

Sa donjeg linka možete preuzeti informativni vodič o upravljanju kolačićima, tačne detalje svih kolačića za pregled van mreže i videti najnoviji status revizije.