Αναφορά ανεπιθύμητων συμβάντων: Δήλωση απορρήτου για νέους κάτω των 16 ετών

ΠΟΙΟΙ ΕΊΜΑΣΤΕ

Είμαστε AstraZeneca UK Ltd της οποίας η έδρα είναι 1 Francis Crick Avenue, Cambridge Βιοϊατρική Πανεπιστημιούπολη, Cambridge, CB2 0AA. (Καλούμε τους εαυτούς μας «AstraZeneca», «Εμείς», «Εμείς», «Μας») και είμαστε ο αποδέκτης οποιωνδήποτε πληροφοριών μπορείτε να μας στείλετε συμπληρώνοντας τη φόρμα της ιστοσελίδας μας και υποβάλλοντας την αναφορά σας.

Ενδέχεται να αλλάζουμε την παρούσα Δήλωση Ιδιωτικού Απορρήτου κατά καιρούς. Ως εκ τούτου, σας ζητούμε να ελέγχετε περιστασιακά την παρούσα Δήλωση Ιδιωτικού Απορρήτου για να διασφαλίσουμε ότι γνωρίζετε την πιο πρόσφατη έκδοση που θα ισχύει για τα προσωπικά σας δεδομένα. Φυσικά, θα σας ενημερώσουμε για τυχόν αλλαγές στις οποίες είμαστε υποχρεωμένοι να το πράξουμε.

Παρά τη δυνατότητα υποβολής έκθεσης ανεπιθύμητων ενεργειών από μόνος σας, εάν είστε νέος κάτω των 16 ετών, Σας ενθαρρύνουμε, ει δυνατόν, να συζητήσετε τα συμπτώματά σας και τις παρενέργειες/ες από τα φαρμακευτικά προϊόντα μας που έχετε βιώσει ή υποψιαστεί με τον γονέα/νόμιμο κηδεμόνα σας ή το γιατρό σας, ο οποίος μπορεί να υποβάλει μια αναφορά για λογαριασμό σας. Σας ζητάμε να το κάνετε επειδή μερικές φορές οι πληροφορίες που μπορεί να παράσχει ένας ενήλικας (ειδικά ένας γιατρός) μπορεί να περιέχουν χρήσιμα συμπεράσματα και επιχειρήματα τα οποία ως νέος μπορεί να μην κατανοήσετε σωστά ή να παρερμηνεύσετε. Επιπλέον, η υποβολή μιας έκθεσης από μόνος σας θα σήμαινε ότι θα αποκαλύψετε πληροφορίες για τον εαυτό σας (προσωπικά δεδομένα) και ορισμένες από αυτές τις πληροφορίες μπορεί να είναι πολύ ειδικές ή ευαίσθητες, επειδή πρόκειται για την υγεία σας. Εκτιμούμε τη δυνατότητα να λαμβάνουμε από πρώτο χέρι πληροφορίες από τους νεαρούς ασθενείς μας, αλλά ανησυχούμε πολύ για τα προσωπικά σας δεδομένα και θέλουμε να τα διατηρείτε ασφαλή. Με την παρούσα Δήλωση Απορρήτου Θέλουμε να σας εξηγήσουμε ποια προσωπικά δεδομένα ενδέχεται να συλλέξουμε σχετικά με εσάς και τι μπορεί να κάνουμε με αυτά, εάν επιλέξετε να υποβάλετε μόνοι σας μια αναφορά.

ΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΣΥΛΛΈΓΟΥΜΕ;

Στο πλαίσιο της συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής φόρμας αναφοράς μας, ενδέχεται να συλλέξουμε τα ακόλουθα προσωπικά δεδομένα σχετικά με εσάς:

 • Το όνομά σας
 • Η διεύθυνση, ο αριθμός τηλεφώνου σας, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
 • Τα γενέθλιά σου
 • Είτε είσαι αγόρι είτε κορίτσι
 • Η περιγραφή σας του τρόπου με τον οποίο το φάρμακό μας που παίρνατε σας έκανε να αισθανθείτε, τις ονομάσαμε ανεπιθύμητες ενέργειες που βιώσατε, πότε ξεκινήσατε και για πόσο καιρό τις βιώσατε.
 • Η περιγραφή του φαρμάκου AstraZeneca (όνομα, χρώμα, μορφή, άλλες λεπτομέρειες) που παίρνετε, γιατί το παίρνετε, πόσο από το φάρμακο και πόσο συχνά το παίρνετε, πότε ξεκινήσατε και για πόσο καιρό παίρνετε το φάρμακο
 • Οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες επιλέξετε να μοιραστείτε μαζί μας

Ως εκ τούτου, ορισμένες από τις περιγραφές που θα παρέχετε σε σχέση με την αναφορά σας μπορεί να περιέχουν πληροφορίες σχετικά με την υγεία σας και αυτές οι πληροφορίες ονομάζονται ειδικά ή ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα για εσάς.

ΠΏΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΎΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΈΝΑ ΣΑΣ;

Χρειαζόμαστε τις πληροφορίες που μας δίνετε γιατί πρέπει να ακολουθήσουμε έναν ειδικό νόμο. Αυτός ο νόμος είναι σε ισχύ για να διασφαλιστεί ότι τα φάρμακά μας είναι καλής ποιότητας και είναι ασφαλή για τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν. Ως μέρος αυτού του νόμου πρέπει να αναφέρουμε τυχόν παρενέργειες που μπορεί να σχετίζονται με τη χρήση των φαρμάκων Μας. Ως μέρος που μας παρέχετε αυτές τις πληροφορίες, ενδέχεται επίσης να επικοινωνήσουμε μαζί σας εάν χρειαστούμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αναφορά σας ή για να σας δώσουμε σχόλια εάν το ζητήσατε. Επομένως, εάν δεν μας παρέχετε τα προσωπικά σας δεδομένα, ενδέχεται να μην είμαστε σε θέση να εντοπίσουμε το ανεπιθύμητο συμβάν που αναφέρατε ή να σας παράσχουμε σχόλια.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες που μας δώσατε για να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας (έννομα συμφέροντα) που σχετίζονται με τα φάρμακά μας, εάν χρειαστεί να τα υπερασπιστούμε σε δικαστική υπόθεση.

ΠΏΣ ΔΙΑΤΗΡΟΎΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΈΝΑ ΣΑΣ

Ενδέχεται να μην διατηρούμε τα δεδομένα σας για πάντα. Έτσι, η AstraZeneca αποθηκεύει τα προσωπικά σας δεδομένα όπως επιτρέπεται από τους τοπικούς νόμους και επίσης σύμφωνα με τους κανόνες μας για τη διατήρηση των δεδομένων, τα οποία περιγράφουμε εδώ: www.astrazenecapersonaldataretention.com Θα διατηρήσουμε τα δεδομένα σας μόνο για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για εμάς να εκπληρώσουμε τις νομικές μας υποχρεώσεις, ή Υπερασπίσου τις νομικές μας αξιώσεις. Όταν τα προσωπικά σας δεδομένα δεν είναι πλέον απαραίτητα για τους σκοπούς αυτούς, θα διαγραφούν με ασφάλεια. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι τα προσωπικά σας δεδομένα αποθηκεύονται από την AstraZeneca για αρκετά χρόνια, ανάλογα με το σκοπό και την ανάγκη χρήσης αυτών των δεδομένων από Εμάς.

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΔΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΈΝΑ ΣΑΣ;

Για τους λόγους που εξηγήσαμε στην παρούσα Δήλωση τα προσωπικά σας δεδομένα ενδέχεται να κοινοποιηθούν σε τοπικούς ή/και ξένους ρυθμιστικούς φορείς και σε άλλες εταιρείες του ομίλου AstraZeneca. Ενδέχεται επίσης να κοινοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα με ορισμένα άλλα πρόσωπα, όπως σύμβουλοι, για να επαληθεύσουμε αν τα πάμε καλά με τις υποχρεώσεις μας, ή με αρχές, δικηγόρους ή άλλα πρόσωπα με τα οποία πρέπει να κοινοποιήσουμε τα δεδομένα σας για να ανταποκριθούμε στις νομικές απαιτήσεις ή σε περίπτωση (δικαστικής) αξίωσης, ή με τον αγοραστή της AstraZeneca εάν πουλάμε ή να δημιουργήσει μια συνεργασία για το σύνολο ή μέρος της επιχείρησής μας.

Ωστόσο, όταν τα δεδομένα σας διατηρούνται από την AstraZeneca, τα προσωπικά δεδομένα που σας ταυτοποιούν ως ασθενή θα μπορούν να προβληθούν μόνο από την ομάδα ασφάλειας ασθενών της AstraZeneca που βρίσκεται στη χώρα όπου ζείτε και από έναν μικρό αριθμό τεχνικών επαγγελματιών που παρέχουν παγκόσμια υποστήριξη στο ηλεκτρονικό σύστημα όπου διατηρεί η AstraZeneca τα προσωπικά δεδομένα. Η AstraZeneca θα αφαιρέσει τυχόν αναγνωριστικά ασθενών (π.χ. το όνομα ή τη διεύθυνσή σας) πριν χρησιμοποιήσει ή κοινοποιήσει τα δεδομένα πέρα από την τοπική ομάδα ασφάλειας ή τους διαχειριστές συστημάτων, δηλ. Ενδέχεται να μοιραστούμε ορισμένα από τα δεδομένα σας, αλλά το άλλο άτομο δεν θα γνωρίζει ότι αυτά τα δεδομένα σχετίζονται με εσάς. Πληροφορίες που είναι σημαντικές για την ιατρική αξιολόγηση της έκθεσης, όπως η ηλικία και το φύλο, μπορούν να γνωστοποιηθούν σε κυβερνητικούς ή κρατικούς φορείς προκειμένου να συμμορφωθούν με τις νομικές μας υποχρεώσεις.

ΔΙΕΘΝΉΣ ΜΕΤΑΦΟΡΆ:

Οι οντότητες της AstraZeneca και τα άλλα πρόσωπα με τα οποία ενδέχεται να μοιραστούμε τα δεδομένα σας μπορεί να βασίζονται οπουδήποτε στον κόσμο, οι οποίες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν χώρες που ενδέχεται να μην προσφέρουν την ίδια νομική προστασία για προσωπικά δεδομένα όπως στη χώρα σας. Η AstraZeneca θα ακολουθεί τις τοπικές απαιτήσεις προστασίας δεδομένων και το εσωτερικό παγκόσμιο πρότυπο απορρήτου όταν μεταφέρουμε τα δεδομένα σας. Η AstraZeneca θα εφαρμόσει επίσης τις απαραίτητες προστασίες που απαιτούνται από τους νόμους της χώρας σας κατά τη μεταφορά των δεδομένων. Όταν μεταφέρουμε τα δεδομένα σας σε άλλη χώρα, θα μοιραζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα μόνο εάν το άλλο πρόσωπο χρειάζεται τα δεδομένα για να κάνει τη δουλειά του και υπό τους ελέγχους που περιγράφονται στους Δεσμευτικούς Εταιρικούς Κανόνες της AstraZeneca (τους οποίους μπορείτε να βρείτε εδώ) ή στις τυποποιημένες ρήτρες συμβάσεων της ΕΕ). Ενδέχεται να έχετε το δικαίωμα να λάβετε αντίγραφο των Δεσμευτικών Εταιρικών Κανόνων της AstraZeneca ή/και των Τυποποιημένων Συμβάσεων της AstraZeneca, κατόπιν αιτήματος, επικοινωνώντας με την AstraZeneca στο privacy@astrazeneca.com.

ΠΏΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΎΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΈΝΑ ΣΑΣ

Διατηρούμε πληροφορίες σχετικά με εσάς σε έναν υπολογιστή. Υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι σχετικά με το ποιος μπορεί να δει τα δεδομένα σας. Διαθέτουμε επίσης καλούς κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων και ασφάλειας για να διασφαλίσουμε, στο μέτρο του εύλογου δυνατού, την ασφάλεια και την ακεραιότητα όλων των πληροφοριών μας, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών σας δεδομένων.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο συμμόρφωσης της AstraZeneca με τις υποχρεώσεις προστασίας προσωπικών δεδομένων μπορείτε να βρείτε στο εσωτερικό παγκόσμιο πρότυπο απορρήτου

ΈΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ

Εσείς ή/και ο γονέας/νόμιμος κηδεμόνας σας μπορείτε να επικοινωνήσετε με την AstraZeneca εδώ:

www.astrazenecapersonaldataretention.com ανά πάσα στιγμή για να ζητήσετε

 • πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα,
 • για να διορθώσει τυχόν λάθη ή να ζητήσει τη διαγραφή τέτοιων λαθών,
 • για να ζητήσετε να περιορίσουμε τη χρήση των δεδομένων σας
 • να αντιταχθείτε σε ορισμένες χρήσεις των προσωπικών σας δεδομένων.

Εάν ένα τέτοιο αίτημα κάνει την AstraZeneca ή τις θυγατρικές της να παραβιάσει τις υποχρεώσεις της/τους σύμφωνα με τους νόμους, τους κανονισμούς ή τους κώδικες πρακτικής, τότε η AstraZeneca ενδέχεται να μην είναι σε θέση να ικανοποιήσει το αίτημά σας, αλλά ενδέχεται να μπορείτε να ζητήσετε να περιορίσουμε τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων για περαιτέρω χρήση.

Ένα άτομο στην AstraZeneca ονομάζεται Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων και αυτό το πρόσωπο είναι υπεύθυνο για την εποπτεία των υποχρεώσεων προστασίας δεδομένων της AstraZeneca και με το οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο privacy@astrazeneca.com σε περίπτωση τυχόν ερωτήσεων σχετικά με τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων. Εάν η χρήση των προσωπικών σας δεδομένων από την AstraZeneca καλύπτεται από το δίκαιο της ΕΕ (για παράδειγμα εάν ζείτε σε μία από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης), μπορείτε επίσης να έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία στην Εποπτική Αρχή Προστασίας Δεδομένων της χώρας στην οποία διαμένετε. Μπορείτε να βρείτε το όνομα της αρμόδιας εποπτικής αρχής και τα στοιχεία επικοινωνίας εδώ: http://ec.europa.eu/justice/data-protection/bodies/authorities/index_en.htm.

Τελευταία ενημέρωση Μάρτιος 2020

exit ramp cf

azcovid-cf-text

Αποχωρείτε τώρα από τον ιστότοπο azcovid-19.com .

Έχετε επιλέξει ένα σύνδεσμο που θα σας μεταφέρει σε έναν ιστότοπο που συντηρείται από τρίτο μέρος, το οποίο είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για το περιεχόμενο του. Η AstraZeneca παρέχει αυτό τον σύνδεσμο ως υπηρεσία για τους επισκέπτες του ιστότοπου.

Η AstraZeneca δεν ευθύνεται για την πολιτική απορρήτου οποιωνδήποτε ιστότοπων τρίτων. Σας ενθαρρύνουμε να διαβάσετε την πολιτική απορρήτου κάθε ιστοτόπου που επισκέπτεστε.

Κάντε κλικ στο «Ακύρωση» για να επιστρέψετε στον ιστότοπο της AstraZeneca ή «Συνέχεια» για να συνεχίσετε.

az-cancle-cta
Ακύρωση
az-submit-cta
Συνέχεια