Haittavaikutusten ilmoittaminen: Tietosuojailmoitus alle 16-vuotiaille nuorille

KEITÄ ME OLEMME

Olemme AstraZeneca UK Ltd, jonka kotipaikka on 1 Francis Crick Avenue, Cambridge Biomedical Campus, Cambridge, CB2 0AA. (Kutsumme itseämme ”AstraZeneca”, ”Me”, ”Us”, ”Meidän”) ja vastaanotamme kaikki tiedot, jotka voit lähettää meille täyttämällä sivustomme lomakkeen ja lähettämällä raporttisi.

Saatamme muuttaa tätä tietosuojailmoitusta ajoittain. Siksi pyydämme sinua tarkistamaan tämän tietosuojailmoituksen satunnaisesti varmistaaksesi, että olet tietoinen viimeisimmästä versiosta, jota sovelletaan henkilötietoihisi. Ilmoitamme tietenkin sinulle kaikista muutoksista, joissa meidän on tehtävä niin.

Jos olet alle 16-vuotias nuori, kannustamme sinua mahdollisuuksien mukaan keskustelemaan oireistasi ja kokemastasi tai epäilemistäsi lääkkeistämme aiheutuvista sivuvaikutuksista vanhemman/laillisen huoltajan tai lääkärisi kanssa, joka voi tehdä raportin puolestasi. Pyydämme sinua tekemään niin, koska joskus tieto, jonka aikuinen (erityisesti lääkäri) voisi antaa, voi sisältää hyödyllisiä johtopäätöksiä ja argumentteja, joita sinä nuorena et välttämättä ymmärrä oikein tai jotka saattavat tulkita väärin. Lisäksi raportin jättäminen yksin tarkoittaisi sitä, että paljastat itsestäsi (henkilötietosi) tietoja, ja osa näistä tiedoista voi olla hyvin erityisiä tai arkaluonteisia, koska kyse on terveydestäsi. Arvostamme mahdollisuutta saada omakohtaisesti tietoa nuorilta potilailtamme, mutta olemme erittäin huolissamme henkilötiedoistasi ja haluamme, että pidät ne turvassa. Tällä tietosuojailmoituksella haluamme kertoa sinulle, mitä henkilötietoja voimme kerätä sinusta ja mitä voimme tehdä sillä, jos päätät tehdä raportin itse.

MITÄ TIETOJA KERÄÄMME?

Osana online-ilmoituslomakkeen täyttämistä saatamme kerätä sinusta seuraavia henkilötietoja:

 • Nimesi
 • Osoitteesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi
 • Syntymäpäivä
 • Olitpa poika tai tyttö
 • Kuvauksesi siitä, miten lääkkeemme, jota olit käyttämässä, sai sinut tuntemaan, Kutsuimme heitä kokemiasi sivuvaikutuksia/vaikutteiksi, milloin aloit ja kuinka kauan koit niitä
 • Kuvaus AstraZeneca-lääkkeestä (sen nimi, väri, muoto, muut yksityiskohdat), jota käytit, miksi käytit sitä, kuinka paljon lääkettä ja kuinka usein käyt sitä, milloin olet käynnistänyt ja kuinka kauan olet ottanut lääkettä
 • Kaikki muut tiedot, jotka päätät jakaa kanssamme

Siksi jotkin raporttiisi liittyen antamasi kuvaukset saattavat sisältää tietoja terveydestäsi, ja näitä tietoja kutsutaan erityisiksi tai arkaluonteisiksi henkilötietoiksi sinusta.

MITEN KÄYTÄMME TIETOJASI?

Tarvitsemme antamiasi tietoja, koska meidän on noudatettava erityistä lakia. Tämä laki on voimassa sen varmistamiseksi, että lääkkeemme ovat hyvälaatuisia ja että ne ovat turvallisia ihmisille. Osana tätä lakia meidän on ilmoitettava kaikista sivuvaikutuksista, jotka voivat liittyä lääkkeidemme käyttöön. Osana näitä tietoja antamiasi tietoja voimme ottaa sinuun yhteyttä myös, jos tarvitsemme lisätietoja raportistasi tai antaaksemme sinulle palautetta, jos olet pyytänyt sitä. Siksi, jos et anna meille henkilötietojasi, emme ehkä voi seurata ilmoittamaasi haittatapahtumaa tai antaa sinulle palautetta.

Joissakin tapauksissa saatamme käyttää antamiasi tietoja auttaaksemme suojaamaan lääkkeisiimme liittyviä oikeuksiamme (oikeutettuja etujamme), jos meidän on puolustettava niitä oikeusjutussa.

MITEN SÄILYTÄMME TIETOJASI

Emme ehkä säilytä tietojasi ikuisesti. Joten AstraZeneca tallentaa henkilötietojasi paikallisten lakien sallimissa ja myös tietojen säilyttämistä koskevien sääntöjemme mukaisesti, joita Kuvaamme tässä: www.astrazenecapersonaldataretention.com Säilytämme tietojasi vain niin kauan kuin se on välttämätöntä, jotta voimme täyttää lakisääteiset velvoitteemme tai puolustaa oikeudellisia vaatimuksiamme. Kun henkilötietojasi ei enää tarvita näihin tarkoituksiin, ne poistetaan turvallisesti. Tämä voi tarkoittaa, että AstraZeneca säilyttää henkilötietojasi useiden vuosien ajan riippuen siitä, mihin tarkoitukseen ja tarpeeseen meidän on käytettävä näitä tietoja.

KUKA VOI TARKASTELLA TIETOJASI?

Näistä syistä, jotka selitimme tässä ilmoituksessa, henkilötietojasi voidaan jakaa paikallisten ja/tai ulkomaisten sääntelyelinten ja muiden AstraZeneca -konsernin yritysten kanssa. Voimme myös jakaa henkilötietojasi tiettyjen muiden henkilöiden kanssa, kuten konsulttien kanssa varmistaaksemme, pärjäämmekö velvollisuuksiemme kanssa, tai viranomaisten, asianajajien tai muiden henkilöiden kanssa, joiden kanssa meidän on jaettava tietojasi lakisääteisten vaatimusten täyttämiseksi tai (oikeuden) vaatimuksen tapauksessa, tai AstraZenecan ostajan kanssa, jos myymme tai perustaa yhteistyön koko liiketoimintaamme tai sen osaa varten.

Kuitenkin, kun AstraZeneca pitää tietojasi hallussaan, henkilötiedot, jotka tunnistavat sinut potilaana, voivat tarkastella vain AstraZenecan potilasturvallisuustiimi, joka sijaitsee asuinmaassasi, ja pieni joukko teknisiä ammattilaisia, jotka tarjoavat maailmanlaajuista tukea tietokonejärjestelmässä, jossa AstraZeneca säilyttää henkilötiedot. AstraZeneca poistaa kaikki potilastunnukset (esim. nimesi tai osoitteesi) ennen tietojen käyttämistä tai jakamista paikallisen turvallisuustiimin tai järjestelmänvalvojien ulkopuolella, eli saatamme silti jakaa joitakin tietojasi, mutta toinen henkilö ei tietäisi, että nämä tiedot liittyvät sinuun. Raportin lääketieteellisen arvioinnin kannalta tärkeitä tietoja, kuten ikä ja sukupuoli, voidaan luovuttaa hallitukselle tai valtion elimille lakisääteisten velvollisuuksiemme noudattamiseksi.

KANSAINVÄLINEN SIIRTO:

AstraZenecan yhteisöt ja muut henkilöt, joiden kanssa saatamme jakaa tietojasi, voivat perustua mihin tahansa maailmaan, mikä voi sisältää maita, jotka eivät välttämättä tarjoa samoja oikeudellisia suojauksia henkilötiedoille kuin maassasi. AstraZeneca noudattaa paikallisia tietosuojavaatimuksia ja sisäistä maailmanlaajuista tietosuojastandardia, kun siirrämme tietojasi. AstraZeneca soveltaa myös maasi lakien edellyttämiä suojauksia, kun siirrämme tietoja. Kun siirrämme tietojasi toiseen maahan, jaamme henkilötietojasi vain, jos toinen henkilö tarvitsee tietoja tehtäviään varten ja AstraZenecan sitovissa yhtiösäännöissä (jotka löytyvät täältä) tai EU:n vakiosopimuslausekkeissa) kuvatun valvonnan alaisuudessa. Sinulla voi olla oikeus saada pyynnöstä kopio AstraZenecan sitovista yhtiösäännöistä ja/tai AstraZenecan EU:n vakiosopimuslausekkeista ottamalla yhteyttä AstraZenecaan osoitteeseen privacy@astrazeneca.com.

MITEN SUOJAAMME TIETOJASI

Säilytämme sinua koskevat tiedot tietokoneella. On olemassa tiukat säännöt siitä, kuka voi nähdä tietosi. Meillä on myös hyvät tietosuoja- ja turvallisuussäännöt, joilla varmistetaan mahdollisuuksien mukaan kaikkien tietojemme, myös henkilötietojemme, turvallisuus ja eheys.

Lisätietoja siitä, miten AstraZeneca noudattaa tietosuojavelvoitteitaan, löytyy sisäisestä maailmanlaajuisesta tietosuojastandardista

SINULLA ON OIKEUKSIA

Sinä ja/tai vanhempiasi tai huoltajasi voit ottaa yhteyttä AstraZenecaan tästä:

www.astrazenecapersonaldataretention.com milloin tahansa pyytää

 • pääsy henkilötietoihin,
 • virheiden korjaaminen tai tällaisten virheiden poistamisen pyytäminen,
 • pyytää, että rajoitamme tietosi käyttöä
 • vastustaa henkilötietosi tiettyjä käyttötarkoituksia.

Jos tällainen pyyntö tekee AstraZenecan tai sen tytäryhtiöiden rikkoa laeista, asetuksista tai käytännesäännöistä johtuvia velvoitteitaan, AstraZeneca ei ehkä pysty täyttämään pyyntöäsi, mutta saatat silti pystyä pyytämään, että rajoitamme henkilötietojesi käyttöä myöhempää käyttöä varten.

AstraZenecan henkilöä kutsutaan tietosuojavastaavaksi, ja hän on vastuussa AstraZenecan tietosuojavelvoitteiden valvonnasta ja häneen voi ottaa yhteyttä privacy@astrazeneca.com:ssa, jos henkilötietoihisi liittyy kysymyksiä. Jos AstraZeneca käyttää henkilötietojasi EU:n lainsäädännön piiriin (esimerkiksi jos asut jossakin Euroopan unionin maassa), sinulla voi myös olla oikeus tehdä valitus sen maan tietosuojan valvontaviranomaiselle, jossa asut. Löydät valvontaviranomaisen nimen ja yhteystiedot täältä: http://ec.europa.eu/justice/data-protection/bodies/authorities/index_en.htm.

Päivitetty viimeksi maaliskuu 2020

exit ramp cf

azcovid-cf-text

Olet nyt poistumassa azcovid-19.com -sivustolta.

Olet valinnut linkin, joka vie sinut sivustolle, jota ylläpitää kolmas osapuoli, joka on yksin vastuussa sivuston sisällöstä.

AstraZeneca tarjoaa tämän linkin palveluna verkkosivuston kävijöille. AstraZeneca ei ole vastuussa kolmansien osapuolten verkkosivustojen tietosuojakäytännöistä. Kehotamme sinua lukemaan jokaisen vierailemasi verkkosivuston tietosuojakäytännön.

Klikkaa "Peruuta" palataksesi AstraZenecan verkkosivustoon tai "Jatka" jatkaaksesi.

az-cancle-cta
Peruuta
az-submit-cta
Jatka