OBVESTILO O VARSTVU ZASEBNOSTI

Kdo je odgovoren za vaše osebne podatke?

V tem obvestilu o varstvu osebnih podatkov se izrazi »AstraZeneca«, »mi«, »nas« ali »naše« nanašajo na podjetja skupine AstraZeneca.

Namene in način zbiranja, uporabe in/ali razkrivanja ter upravljanja vaših osebnih podatkov določimo v skladu z internimi globalnimi standardi varstva osebnih podatkov skupine AstraZeneca.

Za skupino AstraZeneca je zasebnost in varnost vaših osebnih podatkov zelo pomembna. V tem obvestilu o varstvu osebnih podatkov je na kratko opisano, katere osebne podatke o vas zbiramo in kako jih lahko uporabljamo.

To obvestilo o varstvu zasebnosti lahko občasno spremenimo. O vseh spremembah vas bomo obvestili, če bo to od nas zahtevano.

Katere podatke zbiramo in kako jih uporabljamo?

Če se registrirate za uporabo tega spletišča, izpolnete spletni obrazec ali nam pošljete e-poštno sporočilo (na primer zato, ker želite prejemati obvestila po e-pošti ali od nas zahtevati, da vam pošljemo dodatne informacije in/ali povabila za udeležbo na znanstvenih srečanjih, promocijskih dogodkih, srečanjih za spodbujanje sodelovanja in anketah), lahko zbiramo in uporabljamo vaše osebne podatke, kot so:

  • ime in priimek
  • e-poštni naslov
  • država prebivanja
  • naslov
  • telefonska številka
  • poklic (na primer, ali ste zdravstveni delavec, ki potrebuje informacije o naših izdelkih)
  • tehnične informacije o vaši napravi, kot je vaš naslov IP, vrsta naprave, identifikatorji naprave in oglaševanja, vrsta in različica brskalnika ter druge standardne informacije za prijavo na strežnik
  • drugi osebni podatki, ki se jih odločite deliti z nami

Take informacije nam boste posredovali sami, ali pa jih bomo dopolnili na osnovi javno dostopnih informacij ali posrednikov s podatki, kakor je ustrezno. Podatke bomo uporabili v okviru svojega zakonitega interesa za upravljanje spletišča, vašo registracijo v storitve, za katere ste se prijavili, in odgovarjanje na vaša vprašanja ali zahteve za informacije.

Občasno bomo morda pridobili občutljive osebne podatke o vas, na primer, če nam v okviru zahteve za informacije prostovoljno posredujete podatke o vašem telesnem in duševnem zdravju. V tem primeru bomo takšne podatke uporabili le za odgovor na vaše vprašanje ter za morebitno zagotovitev nadaljnjih napotkov (lahko vas na primer obvestimo o vaši pravici do prijave neželenega dogodka). S tem, ko nam posredujete občutljive osebne podatke, se strinjate z našo obdelavo teh podatkov za namene, določene v tem obvestilu o varstvu zasebnosti ali drugem obvestilu o zbiranju podatkov, ki ste ga morda prejeli od nas.

Če uporabljate to spletišče, izpolnete spletni obrazec ali nam pošljete e-poštno sporočilo s prijavo neželenega dogodka, do katerega je prišlo ob jemanju izdelka družbe AstraZeneca, preberite obvestilo o varstvu zasebnosti za vašo državo na naslovu https://aereporting.astrazeneca.com, v katerem so podrobnejše informacije o tem, kako obdelujemo vaše osebne podatke v povezavi z neželenimi dogodki.

Piškotki in signali o prepovedi sledenja

Zbiramo lahko tudi podatke o vaši uporabi spletišča, za kar uporabljamo piškotke (ali druge podobne tehnologije), z namenom izboljšanja vsebine in funkcionalnosti spletišča. Če potrebujete več informacij o uporabi piškotkov, preberite naše obvestilo o piškotkih na spletni strani. AstraZeneca se ne odziva na signale o prepovedi sledenja.

Združeni podatki

Združene podatke, ki ne omogočajo ugotavljanja istovetnosti posameznikov, uporabljamo za spremljanje vzorcev prometa strank na spletišču in določenih straneh ter za spremljanje uporabe spletišča, kar nam pomaga pri izboljšanju oblikovanja in postavitve vsebine.

Kdo bo imel dostop do vaših osebnih podatkov?

Vaši osebni podatki bodo morda preneseni v druga podjetja skupine AstraZeneca. Z določenimi ponudniki storitev ali tretjimi osebami lahko delimo tudi kategorije vaših zgoraj navedenih osebnih podatkov, kot so: ponudniki storitev IT, za namene razvoja sistema in tehnične podpore; revizorji in svetovalci za preverjanje naše skladnosti z zunanjimi in notranjimi zahtevami; ponudniki storitev v kontaktnem centru; z zakonom določeni organi, organi pregona in stranke v postopku, v skladu s pravno zahtevo za poročanje ali zahtevkom; nasledniki ali poslovni partnerji družbe AstraZeneca ali podjetja iz skupine AstraZeneca, če to proda, likvidira ali vzpostavi sodelovanje/skupno podjetje za svoje celotno poslovanje ali njegov del.

Kako hranimo vaše podatke

Skupina AstraZeneca bo hranila vaše osebne podatke vrsto let v skladu z lokalnimi zakoni in pravilnikom skupine o hranjenju dokumentov. Če potrebujete več informacij o notranjem pravilniku skupine AstraZeneca o hranjenju dokumentov, lahko obiščete spletno mesto www.astrazenecapersonaldataretention.com.

Mednarodni prenos

Subjekti in tretje osebe skupine AstraZeneca lahko poslujejo kjer koli na svetu, tudi v državah, ki morda ne zagotavljajo enake stopnje pravnega varstva osebnih podatkov kot država, v kateri prebivate. Ne glede na to, v katero državo so preneseni vaši osebni podatki, jih posredujemo izključno v primeru, ko so resnično potrebni, ter v skladu z ustreznimi pogodbenimi omejitvami (kot so zavezujoča poslovna pravila in standardne pogodbene klavzule EU). Če želite prejeti izvod zavezujočih poslovnih pravil in/ali standardnih pogodbenih klavzul EU družbe AstraZeneca, pošljite zahtevo družbi AstraZeneca na naslov privacy@astrazeneca.com.

Zavezujoča poslovna pravila

Z uvedbo nabora »zavezujočih poslovnih pravil« (Binding Corporate Rules, BCR) smo zagotovili skladnost z nekaterimi od naših pravnih obveznosti v povezavi z osebnimi podatki. Zavezujoča poslovna pravila (BCR) opredeljujejo zaveze skupine AstraZeneca glede varstva osebnih podatkov v povezavi z mednarodnim prenosom.

Več o teh zavezah lahko preberete tukaj. Zavezujoča poslovna pravila (BCR) in morebitne pravice, ki izhajajo iz njih, ne veljajo za osebne podatke, ki izvirajo iz ZDA.

Kako varujemo vaše podatke?

Sprejeli smo ustrezne varnostne pravilnike in pravilnike o varstvu zasebnosti, katerih namen je v največji razumni meri zagotavljati varnost in celovitost vseh naših podatkov, kar vključuje tudi vaše osebne podatke.

Več informacij o tem, kako skupina AstraZeneca zagotavlja izpolnjevanje svojih obveznosti glede varstva osebnih podatkov, lahko preberete v naših internih globalnih standardih varstva osebnih podatkov.

Kakšne pravice imate?

Kadar koli se lahko obrnete na skupino AstraZeneca na naslovu www.astrazenecapersonaldataretention.com z zahtevo za informacije, kako obdelujemo vaše osebne podatke, za dostop do osebnih podatkov, ki jih imamo o vas, zahtevo za popravek morebitnih napak ali zahtevo za izbris podatkov ali umik vašega soglasja za določene vrste obdelave vaših osebnih podatkov. Če bi lahko skupina AstraZeneca ali njene povezane družbe zaradi takšne zahteve prišle v nasprotje s svojimi obveznostmi po veljavni zakonodaji, predpisih ali kodeksih ravnanja, skupina AstraZeneca morda ne bo mogla izpolniti vaše zahteve, vendar boste lahko kljub temu zahtevali, da blokiramo (tj. pravica do ugovora) uporabo vaših osebnih podatkov za nadaljnjo obdelavo. Skladno z veljavnimi predpisi boste imeli v določenih okoliščinah tudi pravico do prenosa podatkov k drugemu upravljavcu podatkov, kar bo vključevalo deljenje vaših podatkov z upravljavcem v elektronski obliki. Skladno z veljavnimi predpisi boste te pravice lahko brezplačno uveljavljali.

AstraZeneca je imenovala pooblaščeno osebo za varstvo podatkov, ki je zadolžena za nadzor skladnosti družbe AstraZeneca z zakonodajo EU in Združenega kraljestva o varstvu podatkov, ki ji lahko pišete na e-poštni naslov privacy@astrazeneca.com ali po pošti na naslov Global Data Protection Officer, Astra Zeneca Middlewood Court, Silk Road, Macclesfield, Cheshire SK10 2NA, če imate vprašanja ali pomisleke v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov. Če za obdelavo vaših osebnih podatkov, ki jo izvaja družba AstraZeneca, velja zakonodaja EU ali Združenega kraljestva, lahko pritožbo vložite tudi pri nadzornem organu za varstvo podatkov v državi, kjer prebivate. Naziv ustreznega nadzornega organa EU in podatke za stik z njim lahko najdete na spletni strani https://edpb.europa.eu/about-edpb/board/members_en, podatke za stik z nadzornim organom za varstvo podatkov v Združenem kraljestvu pa na https://ico.org.uk/global/contact-us/.

Odjava od prejemanja nadaljnjih sporočil od nas

Če ste se naročili na prejemanje informacij o naših izdelkih ali storitvah ali o izdelkih ali storitvah drugih podjetij skupine AstraZeneca ter se želite odjaviti od prejemanja takšnih informacij, nam pošljite e-poštno sporočilo na naslov privacyrequests@astrazeneca.com. V vseh sporočilih jasno navedite: svoje ime in priimek, uporabniško ime (če ga imate), podatke o registraciji (če obstajajo) ter ime zadevnega spletišča.

Nazadnje posodobljeno decembra 2020

© AstraZeneca

 

exit ramp cf

azcovid-cf-text

Zapuščate stran azcovid-19.com.

Izbrali ste povezavo, ki vas bo popeljala na spletno stran, ki jo vzdržuje tretja oseba, ki je v celoti odgovorna za njeno vsebino.

Podjetje AstraZeneca ponuja to povezavo kot storitev obiskovalcem spletne strani. Podjetje AstraZeneca ne odgovarja za politiko zasebnosti katerih koli spletnih strani tretjih oseb. Priporočamo vam, da preberete pravilnik o zasebnosti vsake spletne strani, ki jo obiščete.

Kliknite »Prekliči«, da se vrnete na stran podjetja AstraZeneca ali »Naprej« za nadaljevanje 

az-cancle-cta
Prekliči
az-submit-cta
Naprej