Rapportering om uønskede hændelser: Meddelelse om beskyttelse af personlige oplysninger for unge under 16 år

HVEM VI ER

Vi er AstraZeneca UK Ltd, hvis hjemsted er 1 Francis Crick Avenue, Cambridge Biomedical Campus, Cambridge, CB2 0AA. (Vi kalder os selv „AstraZeneca“, „Vi“, „Os“, „Vores“) og Vi modtager alle oplysninger, du måtte sende os ved at udfylde vores webstedsformular og indsende din rapport.

Vi kan ændre denne meddelelse om beskyttelse af personlige oplysninger fra tid til anden. Derfor beder vi dig om at tjekke denne meddelelse om beskyttelse af personlige oplysninger lejlighedsvis for at sikre, at du er opmærksom på den nyeste version, der gælder for dine personlige data. Vi vil naturligvis underrette dig om eventuelle ændringer, hvor vi er forpligtet til at gøre det.

På trods af muligheden for at indsende en bivirkningsrapport alene, hvis du er en ung person under 16 år, Vi opfordrer dig kraftigt til om muligt at diskutere dine symptomer og bivirkningen/bivirkningerne fra vores lægemidler, du har oplevet eller mistænkt hos din forældre/værge eller din læge, som kan indsende en rapport på dine vegne. Vi beder Dem om at gøre det, fordi nogle gange kan de oplysninger, som en voksen (især en læge) kan give, indeholde nyttige konklusioner og argumenter, som De som ung ikke forstår korrekt eller kan misfortolke. Desuden vil indsendelse af en rapport på egen hånd betyde, at du vil afsløre oplysninger om dig selv (personlige data), og nogle af disse oplysninger kan være meget specielle eller følsomme, fordi det handler om dit helbred. Vi sætter pris på muligheden for at få førstehånds information af vores unge patienter, men vi er meget bekymrede over dine personlige data, og vi ønsker, at du holder dem sikkert. Med denne erklæring om beskyttelse af personlige oplysninger Vi vil gerne forklare dig, hvilke personoplysninger vi indsamler om dig, og hvad Vi kan gøre med dem, hvis du vælger at indsende en rapport alene.

HVILKE OPLYSNINGER INDSAMLER VI?

Som en del af udfyldelsen af Vores online rapportformular Vi kan indsamle følgende personoplysninger om dig:

 • Dit navn
 • Din adresse, telefonnummer, e-mailadresse
 • Din fødselsdag
 • Uanset om du er en dreng eller en pige
 • Din beskrivelse af, hvordan Vores medicin, som du tog, fik dig til at føle, Vi kaldte dem de bivirkninger, du oplevede, da du begyndte at og hvor længe du oplevede dem
 • Din beskrivelse af AstraZeneca (navn, farve, form, andre detaljer), du tog, hvorfor tog du det, hvor meget af medicinen og hvor ofte tog du det, hvornår startede du, og hvor længe tog du medicinen
 • Alle andre oplysninger, du vælger at dele med os

Derfor kan nogle af de beskrivelser, du vil give i forbindelse med din rapport, indeholde oplysninger om dit helbred, og disse oplysninger kaldes særlige eller følsomme personoplysninger om dig.

HVORDAN BRUGER VI DINE DATA?

Vi har brug for de oplysninger, du giver os, fordi vi skal følge en særlig lov. Denne lov er på plads for at sikre, at vores medicin er af god kvalitet og er sikre for folk at bruge. Som en del af denne lov skal vi rapportere om eventuelle bivirkninger, der kan være forbundet med brugen af Vores medicin. Som en del af dig, der giver os disse oplysninger, kan vi også kontakte dig, hvis vi har brug for flere oplysninger om din rapport, eller for at give dig feedback, hvis du har anmodet om det. Hvis du ikke giver os dine personoplysninger, kan vi derfor muligvis ikke spore den uønskede hændelse, du rapporterede, eller give dig feedback.

I nogle tilfælde kan vi bruge de oplysninger, du gav os, til at beskytte vores rettigheder (legitime interesser) relateret til vores medicin, hvis vi har brug for at forsvare dem i en retssag.

HVORDAN OPBEVARER VI DINE DATA

Vi opbevarer muligvis ikke dine data for evigt. Så AstraZeneca gemmer dine personlige data som tilladt i henhold til lokal lovgivning og også i overensstemmelse med Vores regler for opbevaring af data, som Vi beskriver her: www.astrazenecapersonaldataretention.com Vi opbevarer kun dine data, så længe det er nødvendigt for Os at opfylde Vores juridiske forpligtelser, eller at forsvare vores retskrav. Når dine personoplysninger ikke længere er nødvendige til disse formål, slettes de sikkert. Dette kan betyde, at dine personoplysninger lagres af AstraZeneca i en årrække, afhængigt af formålet med og behovet for, at disse data anvendes af Os.

HVEM KAN SE DINE DATA?

Af de grunde, vi har forklaret i denne meddelelse, kan dine personoplysninger blive delt med lokale og/eller udenlandske tilsynsmyndigheder og andre virksomheder i AstraZeneca-koncernen. Vi kan også dele dine personoplysninger med visse andre personer som konsulenter for at kontrollere, om vi klarer os godt med vores forpligtelser; eller med myndigheder, advokater eller andre personer, som vi har brug for at dele dine data med for at opfylde lovkrav eller i tilfælde af et (domstol) krav; eller med køberen af AstraZeneca, hvis vi sælger eller oprette et samarbejde for hele eller en del af vores virksomhed.

Men når dine data opbevares af AstraZeneca, vil personoplysninger, der identificerer dig som patient, kun kunne ses af AstraZenecas patientsikkerhedsteam, som befinder sig i det land, hvor du bor, og et lille antal tekniske fagfolk, der yder global support på computersystemet, hvor AstraZeneca holder personoplysningerne. AstraZeneca fjerner eventuelle patient-id'er (f.eks. dit navn eller adresse), før du bruger eller deler dataene ud over det lokale sikkerhedsteam eller systemadministratorer, dvs. vi kan stadig dele nogle af dine data, men den anden person ved ikke, at disse data er relateret til dig. Oplysninger, der er vigtige for den medicinske vurdering af rapporten, såsom alder og køn, kan videregives til offentlige eller statslige organer for at overholde vores juridiske forpligtelser.

INTERNATIONAL OVERFØRSEL:

AstraZeneca-enheder og de andre personer, vi deler dine data med, kan være baseret overalt i verden, hvilket kan omfatte lande, der muligvis ikke tilbyder den samme juridiske beskyttelse af personoplysninger som i dit land. AstraZeneca følger lokale databeskyttelseskrav og dens interne globale privatlivsstandard, når vi overfører dine data. AstraZeneca vil også anvende den nødvendige beskyttelse, der kræves af lovene i dit land, når vi overfører dataene. Når vi overfører dine data til et andet land, deler vi kun dine personoplysninger, hvis den anden person har brug for oplysningerne til at udføre sit arbejde og under de kontroller, der er beskrevet i AstraZenecas bindende virksomhedsregler (som du kan finde her) eller EU-standardkontraktklausuler). Du kan have ret til at modtage en kopi af AstraZenecas bindende virksomhedsregler og/eller AstraZenecas EU-standardkontraktklausuler efter anmodning ved at kontakte AstraZeneca på privacy@astrazeneca.com.

HVORDAN VI BESKYTTER DINE DATA

Vi opbevarer oplysninger om dig på en computer. Der er strenge kontroller om, hvem der kan se dine data. Vi har også gode regler for beskyttelse af privatlivets fred og sikkerhed for, så vidt det med rimelighed er muligt, at sikre sikkerheden og integriteten af alle Vores oplysninger, herunder dine personoplysninger.

Flere oplysninger om, hvordan AstraZeneca overholder sine forpligtelser til beskyttelse af personlige oplysninger, findes i vores interne globale privatlivsstandard

DU HAR RETTIGHEDER

Du og/eller din forældre/værge kan kontakte AstraZeneca her:

www.astrazenecapersonaldataretention.com til enhver tid at anmode

 • adgang til dine personoplysninger
 • at rette eventuelle fejl eller anmode om sletning af sådanne fejl
 • for at anmode om, at vi begrænser brugen af dine data
 • til at gøre indsigelse mod visse anvendelser af dine personlige data.

Hvis en sådan anmodning gør AstraZeneca eller dets associerede selskaber til at bryde sine forpligtelser i henhold til love, regler eller adfærdskodekser, kan AstraZeneca muligvis ikke imødekomme din anmodning, men du kan stadig anmode om, at vi begrænser brugen af dine personlige data til videre brug.

En person hos AstraZeneca kaldes Data Protection Officer, og den pågældende er ansvarlig for at føre tilsyn med AstraZenecas databeskyttelsesforpligtelser, og som du kan kontakte på privacy@astrazeneca.com i tilfælde af spørgsmål vedrørende brugen af dine personoplysninger. Hvis AstraZenecas brug af dine personoplysninger er omfattet af EU-lovgivningen (f.eks. hvis du bor i et af landene i EU), kan du også have ret til at klage til Databeskyttelsesmyndigheden i det land, hvor du bor. Du kan finde den relevante tilsynsmyndigheds navn og kontaktoplysninger her: http://ec.europa.eu/justice/data-protection/bodies/authorities/index_en.htm.

Sidst opdateret marts 2020