Raportarea evenimentelor adverse: Notificare privind confidențialitatea pentru tinerii cu vârsta sub 16 ani

CINE SUNTEM

Suntem AstraZeneca UK Ltd al cărui sediu social este 1 Francis Crick Avenue, Cambridge Biomedical Campus, Cambridge, CB2 0AA. (Ne numim „AstraZeneca”, „Noi”, „Noi”, „Noi”, „Nostru”) și suntem destinatarul oricăror informații pe care ni le puteți trimite prin completarea formularului site-ului nostru web și trimiterea raportului dumneavoastră.

Este posibil să modificăm din când în când această Notificare privind confidențialitatea. Prin urmare, vă rugăm să verificați ocazional această Notificare privind confidențialitatea pentru a vă asigura că sunteți la curent cu cea mai recentă versiune care se va aplica datelor dvs. personale. Desigur, vă vom notifica cu privire la orice modificări în cazul în care suntem obligați să facem acest lucru.

În ciuda posibilității de a prezenta un raport de evenimente adverse pe cont propriu, dacă sunteți o persoană tânără sub 16 ani, Vă încurajăm insistent, dacă este posibil, să discutați simptomele și efectele secundare ale medicamentelor noastre pe care le-ați experimentat sau suspectat împreună cu părinte/tutorele legal sau medicul dumneavoastră, care poate depune un raport în numele dvs. Vă rugăm să faceți acest lucru deoarece, uneori, informațiile pe care un adult (în special un medic) le-ar putea oferi pot conține concluzii și argumente utile pe care dumneavoastră, ca tânăr, nu le puteți înțelege corect sau le puteți interpreta greșit. În plus, trimiterea unui raport pe cont propriu ar însemna că veți dezvălui informații despre dvs. (date personale), iar unele dintre aceste informații pot fi foarte speciale sau sensibile, deoarece este vorba despre sănătatea dumneavoastră. Apreciem posibilitatea de a obține informații la prima mână de către pacienții noștri tineri, dar suntem foarte preocupați de datele dvs. personale și dorim să le păstrați în siguranță. Cu această Notificare privind confidențialitatea Dorim să vă explicăm ce date cu caracter personal putem colecta despre dvs. și ce putem face cu acestea, dacă alegeți să depuneți un raport pe cont propriu.

CE INFORMAȚII COLECTĂM?

Ca parte a completării formularului nostru de raport online Putem colecta următoarele date cu caracter personal despre dvs.:

 • Numele tău
 • Adresa dvs., numărul de telefon, adresa de e-mail
 • Ziua ta de naştere
 • Fie că sunteți un băiat sau o fată
 • Descrierea de către dumneavoastră a modului în care medicamentul nostru pe care îl luaţi v-a făcut să vă simţiţi, Noi le-am numit reacţia adversă (reacţiile) pe care le-aţi experimentat (le), când aţi început să le faceţi şi pentru cât timp le-aţi experimentat
 • Descrierea medicamentului AstraZeneca (numele, culoarea, forma, alte detalii) pe care îl luaţi, de ce îl luaţi, cât din medicament şi cât de des îl luaţi, când aţi început şi cât timp aţi luat medicamentul
 • Orice alte informații pe care alegeți să le partajați cu noi

Prin urmare, unele dintre descrierile pe care le veți furniza în legătură cu raportul dvs. pot conține informații despre sănătatea dvs. și aceste informații se numesc date personale speciale sau sensibile despre dvs.

CUM FOLOSIM DATELE DVS.?

Avem nevoie de informaţiile pe care ni le oferiţi pentru că trebuie să respectăm o lege specială. Această lege este în vigoare pentru a se asigura că medicamentele noastre sunt de bună calitate și sunt sigure pentru oameni de a utiliza. Ca parte a acestei legi trebuie să raportăm orice efecte secundare care pot fi legate de utilizarea medicamentelor Noastre. Ca parte din dvs. care ne oferiți aceste informații, este posibil să vă contactăm dacă avem nevoie de mai multe informații despre raportul dvs. sau pentru a vă oferi feedback dacă ați solicitat acest lucru. Prin urmare, dacă nu ne furnizați datele dvs. personale, este posibil să nu reușim să urmărim evenimentul advers pe care l-ați raportat sau să vă oferim feedback.

În unele cazuri, este posibil să folosim informațiile pe care ni le-ați furnizat pentru a contribui la protejarea drepturilor noastre (interese legitime) legate de medicamentele Noastre dacă trebuie să le apărăm într-un proces judecătoresc.

CUM PĂSTRĂM DATELE DVS.

Este posibil să nu păstrăm datele pentru totdeauna. Astfel, AstraZeneca stochează datele dvs. personale în conformitate cu legile locale și, de asemenea, în conformitate cu regulile Noastre de păstrare a datelor, pe care le descriem aici: www.astrazenecapersonaldataretention.com Vom păstra datele dvs. numai atâta timp cât este necesar pentru a ne îndeplini obligațiile legale sau pentru a apăra pretenţiile noastre legale. Atunci când datele dvs. personale nu mai sunt necesare în aceste scopuri, acestea vor fi șterse în siguranță. Acest lucru poate însemna că datele dvs. cu caracter personal sunt stocate de AstraZeneca timp de mai mulți ani, în funcție de scopul și necesitatea ca aceste date să fie utilizate de către Noi.

CINE VĂ POATE VIZUALIZA DATELE?

Din motivele pe care le-am explicat în această notificare datele dvs. cu caracter personal pot fi partajate cu organisme de reglementare locale și/sau străine și cu alte companii din grupul AstraZeneca. De asemenea, putem partaja datele dvs. cu caracter personal cu anumite alte persoane, cum ar fi consultanții pentru a verifica dacă ne descurcăm bine cu obligațiile noastre; sau cu autoritățile, avocații sau alte persoane cu care trebuie să partajăm datele dvs. pentru a îndeplini cerințele legale sau în cazul unei reclamații (instanțe); sau cu cumpărătorul AstraZeneca dacă vindem sau să stabilim o colaborare pentru toată afacerea noastră sau pentru o parte din aceasta.

Cu toate acestea, atunci când datele dvs. sunt deținute de AstraZeneca, datele cu caracter personal care vă identifică ca pacient vor putea fi vizualizate numai de către echipa de siguranță a pacienților AstraZeneca, care se află în țara în care locuiți și de un număr mic de profesioniști tehnici care oferă suport global pe sistemul informatic în care AstraZeneca păstrează datele cu caracter personal. AstraZeneca va elimina orice identificator al pacientului (de exemplu, numele sau adresa dvs.) înainte de a utiliza sau a partaja datele în afara echipei locale de siguranță sau a administratorilor de sistem, adică este posibil să partajăm unele dintre datele dvs., dar cealaltă persoană nu ar ști că aceste date sunt legate de dvs. Informațiile care sunt importante pentru evaluarea medicală a raportului, cum ar fi vârsta și sexul, pot fi divulgate autorităților guvernamentale sau organelor de stat pentru a respecta obligațiile noastre legale.

TRANSFER INTERNAȚIONAL:

Entitățile AstraZeneca și celelalte persoane cu care putem partaja datele dvs. se pot baza oriunde în lume, care ar putea include țări care ar putea să nu ofere aceleași protecții juridice pentru datele cu caracter personal ca și în țara dvs. AstraZeneca va respecta cerințele locale de protecție a datelor și standardul său intern global de confidențialitate atunci când transferăm datele dvs. AstraZeneca va aplica, de asemenea, protecțiile necesare impuse de legile din țara dumneavoastră atunci când transferăm datele. Atunci când transferăm datele dvs. într-o altă țară, ne-ar partaja datele dvs. personale numai dacă cealaltă persoană are nevoie de date pentru a-și face treaba și sub controalele descrise în Regulile corporative obligatorii AstraZeneca (pe care le puteți găsi aici) sau Clauzele Contractuale Standard UE). Este posibil să aveți dreptul să primiți o copie a regulilor corporative obligatorii ale AstraZeneca și/sau a clauzelor contractuale standard UE ale AstraZeneca, la cerere, contactând AstraZeneca la adresa privacy@astrazeneca.com.

MODUL ÎN CARE VĂ PROTEJĂM DATELE

Păstrăm informații despre tine pe un computer. Există controale stricte despre cine vă poate vedea datele. De asemenea, avem reguli bune de confidențialitate și securitate pentru a asigura, în măsura în care este posibil, securitatea și integritatea tuturor informațiilor Noastre, inclusiv a datelor dvs. personale.

Mai multe informații despre modul în care AstraZeneca respectă obligațiile sale privind confidențialitatea datelor pot fi găsite în standardul nostru global de confidențialitate

AVEȚI DREPTURI

Dumneavoastră și/sau părinte/tutorele legal puteți contacta AstraZeneca aici:

www.astrazenecapersonaldataretention.com în orice moment pentru a solicita

 • accesul la datele dvs. cu caracter personal,
 • pentru a corecta orice greșeli sau pentru a solicita ștergerea unor astfel de greșeli,
 • pentru a solicita restricționarea utilizării datelor dvs.
 • pentru a vă opune anumitor utilizări ale datelor dvs. cu caracter personal.

În cazul în care o astfel de cerere face AstraZeneca sau afiliații săi să-și încalce obligațiile în temeiul legilor, reglementărilor sau codurilor de practică, este posibil ca AstraZeneca să nu poată satisface cererea dvs., dar este posibil să puteți solicita să restricționăm utilizarea datelor dvs. personale pentru utilizare ulterioară.

O persoană de la AstraZeneca este numită Responsabil cu Protecția Datelor, iar persoana respectivă este responsabilă de supravegherea obligațiilor de protecție a datelor AstraZeneca și pe care o puteți contacta la privacy@astrazeneca.com în cazul oricăror întrebări legate de utilizarea datelor dvs. personale. În cazul în care utilizarea datelor dvs. cu caracter personal de către AstraZeneca este reglementată de legislația UE (de exemplu, dacă locuiți într-una dintre țările din Uniunea Europeană), puteți avea, de asemenea, dreptul de a depune o plângere la Autoritatea de Supraveghere a Protecției Datelor din țara în care locuiți. Puteți găsi numele și datele de contact relevante ale Autorității de Supraveghere aici: http://ec.europa.eu/justice/data-protection/bodies/authorities/index_en.htm.

Ultima actualizare martie 2020

exit ramp cf

azcovid-cf-text

Ați selectat un link care vă va duce la un site web gestionat de o terță parte responsabilă pentru conținutul acestuia.

AstraZeneca oferă acest link ca serviciu pentru vizitatorii site-ului web. AstraZeneca nu este responsabilă pentru politica de confidențialitate a site-urilor web terțe. Vă încurajăm să citiți politica de confidențialitate a fiecărui site web pe care îl vizitați.

Apasați butonul „anulați” pentru a reveni la site-ul AstraZeneca sau „continuați” pentru a continua.

az-cancle-cta
Anulați
az-submit-cta
Continuați