Obavijest o privatnosti za osobe malđe od 16 godina

TKO SMO

Mi smo AstraZeneca UK Ltd čije sjedište je 1 Francis Crick Avenue, Cambridge Biomedical Campus, Cambridge, CB2 0AA. (Mi sebe nazivamo "AstraZeneca", "Mi", "Mi", "Naše") i primamo sve informacije koje nam možete poslati ispunjavanjem obrasca naše web stranice i slanjem Vašeg izvješća.

S vremena na vrijeme možemo promijeniti ovu Izjavu o privatnosti. Stoga vas molimo da povremeno provjerite ovu Izjavu o privatnosti kako biste bili sigurni da ste svjesni najnovije verzije koja će se primjenjivati na vaše osobne podatke. Mi ćemo vas, naravno, obavijestiti o bilo kakvim promjenama u kojima se od nas traži da to učinimo.

Unatoč mogućnosti da sami podnesete izvješće o štetnim događajima, ako ste mlada osoba do 16 godina, snažno vas potičemo da, ako je moguće, razgovarate o svojim simptomima i nuspojavama/učincima naših lijekova koje ste iskusili ili sumnjali kod roditelja/zakonskog skrbnika ili svog liječnika, koji mogu podnijeti prijavu u vaše ime. Molimo vas da to učinite jer ponekad informacije koje odrasla osoba (osobito liječnik) može pružiti mogu sadržavati korisne zaključke i argumente koje vi kao mlada osoba možda ne razumijete ispravno ili možete pogrešno protumačiti. Nadalje, samostalno podnošenje izvješća značilo bi da ćete otkriti informacije o sebi (osobnim podacima), a neke od tih informacija mogu biti vrlo posebne ili osjetljive, jer se radi o vašem zdravlju. Cijenimo mogućnost da iz prve ruke dobijemo informacije naših mladih pacijenata, ali vrlo smo zabrinuti za vaše osobne podatke i želimo da ih čuvate. Uz ovu Obavijest o privatnosti Želimo vam objasniti koje osobne podatke možemo prikupiti o vama i što možemo učiniti s njom, ako odlučite sami podnijeti prijavu.

KOJE PODATKE PRIKUPLJAMO?

U sklopu ispunjavanja našeg online obrasca za prijavu možemo prikupiti sljedeće osobne podatke o vama:

 • Vaše ime
 • Vaša adresa, broj telefona, e-mail adresa
 • Tvoj rođendan
 • Bilo da ste dječak ili djevojčica
 • Vaš opis načina na koji ste se osjećali Naš lijek koji ste uzimali, zvali smo ih nuspojavama koje ste iskusili, kada ste počeli i koliko dugo ste ih doživljavali
 • Vaš opis lijeka AstraZeneca (njegovo ime, boja, oblik, ostali detalji) koji ste uzimali, zašto ste ga uzimali, koliko je lijeka i koliko često ste ga uzimali, kada ste počeli i koliko dugo ste uzimali lijek
 • Sve druge informacije koje odlučite podijeliti s nama

Stoga neki od opisa koje ćete navesti u vezi s vašim izvješćem mogu sadržavati informacije o vašem zdravlju i te se informacije nazivaju posebnim ili osjetljivim osobnim podacima o vama.

KAKO KORISTIMO VAŠE PODATKE?

Potrebne su nam informacije koje nam dajete jer moramo slijediti poseban zakon. Ovaj zakon je na snazi kako bi se osiguralo da su naši lijekovi dobre kvalitete i da su sigurni za korištenje ljudi. Kao dio ovog zakona moramo prijaviti sve nuspojave koje mogu biti povezane s primjenom naših lijekova. Kao dio vas koji nam dajete ove informacije, možemo vas kontaktirati i ako nam je potrebno više informacija o vašem izvješću, ili da vam damo povratne informacije ako ste to zatražili. Stoga, ako nam ne date svoje osobne podatke, možda nećemo moći pratiti nuspojave koje ste prijavili ili vam pružiti povratne informacije.

U nekim slučajevima možemo koristiti podatke koje ste nam dali kako bismo zaštitili naša prava (legitimni interesi) u vezi s našim lijekovima ako ih trebamo braniti u sudskom postupku.

KAKO ČUVAMO VAŠE PODATKE

Možda nećemo zadržati vaše podatke zauvijek. Stoga AstraZeneca pohranjuje vaše osobne podatke prema lokalnim zakonima, kao i u skladu s našim pravilima za čuvanje podataka, koje ovdje opisujemo: www.astrazenecapersonaldataretention.com Vaše podatke čuvat ćemo samo onoliko dugo koliko je potrebno da ispunimo naše zakonske obveze ili braniti naše pravne tvrdnje. Kada vaši osobni podaci više nisu potrebni za te svrhe, oni će se sigurno izbrisati. To može značiti da AstraZeneca pohranjuje vaše osobne podatke dugi niz godina, ovisno o svrsi i potrebi korištenja tih podataka od strane nas.

TKO MOŽE VIDJETI VAŠE PODATKE?

Iz razloga koje smo objasnili u ovoj Obavijesti vaši se osobni podaci mogu dijeliti s lokalnim i/ili stranim regulatornim tijelima i drugim tvrtkama u grupi AstrazeNeca. Također možemo dijeliti vaše osobne podatke s određenim drugim osobama kao što su konzultanti kako bismo provjerili radimo li dobro s našim obvezama; ili s tijelima, odvjetnicima ili drugim osobama s kojima trebamo dijeliti vaše podatke kako bismo ispunili zakonske zahtjeve ili u slučaju (sudskog) zahtjeva; ili s kupcem AstraZeneca ako prodamo ili uspostaviti suradnju za sve ili dio našeg poslovanja.

Međutim, kada vaše podatke drži AstraZeneca, osobne podatke koji vas identificiraju kao pacijenta, vidjet će samo AstraZeneca tim za sigurnost bolesnika koji se nalazi u državi u kojoj živite i mali broj tehničkih stručnjaka koji pružaju globalnu podršku u računalnom sustavu u kojem AstraZeneca čuva osobne podatke. AstraZeneca će ukloniti sve identifikatore bolesnika (npr. vaše ime ili adresu) prije korištenja ili dijeljenja podataka izvan lokalnih sigurnosnih tima ili administratora sustava, tj. još uvijek možemo dijeliti neke vaše podatke, ali druga osoba ne bi znala da su ti podaci povezani s vama. Informacije koje su važne za medicinsku procjenu izvješća, kao što su dob i spol, mogu biti objavljene vladama ili državnim tijelima kako bi se ispunile naše zakonske obveze.

MEĐUNARODNI TRANSFER:

AstraZeneca subjekti i druge osobe s kojima možemo dijeliti vaše podatke mogu se nalaziti bilo gdje u svijetu, što bi moglo uključivati zemlje koje možda ne nude istu pravnu zaštitu za osobne podatke kao u vašoj zemlji. AstraZeneca će slijediti lokalne zahtjeve za zaštitu podataka i svoj interni globalni standard privatnosti kada prenosimo vaše podatke. AstraZeneca će također primijeniti potrebne zaštite propisane zakonima u vašoj zemlji prilikom prijenosa podataka . Kada prenosimo vaše podatke u drugu zemlju , vaše osobne podatke podijelili bismo samo ako druga osoba treba podatke za svoj posao i pod kontrolama opisanim u obvezujućim korporativnim pravilima tvrtke AstraZeneca (koja možete pronaći ovdje)ili standardnim ugovorima EU-a). Možda ćete imati pravo na zahtjev primiti primjerak obvezujućih korporativnih pravila tvrtke AstraZeneca i/ili standardne ugovorne klauzule AstraZeneca na zahtjev kontaktiranjem tvrtke AstraZeneca privacy@astrazeneca.com.

KAKO ŠTITIMO VAŠE PODATKE

Informacije o vama čuvamo na računalu. Postoje stroge kontrole o tome tko može vidjeti vaše podatke. Također imamo dobra pravila o privatnosti i sigurnosti kako bismo, koliko je to moguće, osigurali sigurnost i cjelovitost svih naših podataka, uključujući vaše osobne podatke.

Više informacija o tome kako AstrazeNeca ispunjava svoje obveze privatnosti podataka možete pronaći u našem internom globalnom standardu privatnosti

IMATE PRAVA

Vi i/ili vaš roditelji/zakonski skrbnik možete kontaktirati AstraZeneca ovdje:

www.astrazenecapersonaldataretention.com u bilo koje vrijeme zatražiti

 • pristup vašim osobnim podacima,
 • ispraviti sve pogreške ili zatražiti brisanje takvih pogrešaka,
 • kako bismo zatražili da ograničimo korištenje vaših podataka
 • kako biste prigovarali određenim korištenjem vaših osobnih podataka.

Ako takav zahtjev učini AstraZeneca ili njegove podružnice da prekrše svoje obveze prema zakonima, propisima ili kodeksima prakse, tada AstraZeneca možda neće moći ispuniti vaš zahtjev, ali još uvijek možete zatražiti da ograničimo korištenje vaših osobnih podataka za daljnje korištenje.

Osoba u AstraZeneca zove se službenik za zaštitu podataka i ta osoba je odgovorna za nadzor obaveza zaštite podataka AstraZeneca i koju možete kontaktirati na privacy@astrazeneca.com u slučaju bilo kakvih pitanja vezanih uz korištenje vaših osobnih podataka. Ako je korištenje vaših osobnih podataka AstraZeneca obuhvaćeno pravom EU-a (primjerice ako živite u nekoj od zemalja Europske unije), možete imati pravo podnijeti pritužbu Nadzornom tijelu za zaštitu podataka u državi u kojoj živite. Naziv nadležnog nadzornog tijela i podatke za kontakt možete pronaći ovdje: http://ec.europa.eu/justice/data-protection/bodies/authorities/index_en.htm.

Zadnje ažuriranje ožujka 2020.

exit ramp cf

azcovid-cf-text

Sada napuštate mrežnu stranicu azcovid-19.com

Odabrali ste poveznicu koja će vas odvesti na web mjesto koje održava treća strana koja je isključivo odgovorna za njegov sadržaj.

AstraZeneca pruža ovu poveznicu kao uslugu posjetiteljima mrežne stranice. AstraZeneca nije odgovorna za politiku privatnosti bilo kojih mrežnih stranica trećih strana. Preporučujemo vam da pročitate pravila o privatnosti svake mrežne stranice koju posjetite.

Kliknite "otkaži" za povratak na mrežno mjesto AstraZenece ili "nastavi" za nastavak

az-cancle-cta
Otkazati
az-submit-cta
Nastavi