Pravna obavijest i uvjeti korištenja

Ova stranica (zajedno s dokumentima koji se nalaze na njoj) govori vam o uvjetima na kojima možete koristiti našu web stranicu, bilo kao gost ili registrirani korisnik ("Uvjeti korištenja"). Pažljivo pročitajte ove Uvjete korištenja prije početka korištenja web stranice. Korištenjem naše web stranice naznačite da prihvaćate ove Uvjete korištenja i da se slažete s njima. Ako se ne slažete s ovim Uvjetima korištenja, suzdržite se od korištenja prema še web stranice.

Informacije o nama

Ovom web stranicom upravlja AstraZeneca UK Limited ("mi", "naš" i "nas"). Mi smo privatno društvo s ograničenom odgovornošću registrirano u Engleskoj i Walesu pod brojem tvrtke 03674842 i imamo registrirano sjedište na 1 Francis Crick Avenue, Cambridge Biomedical Campus, Cambridge, CB2 0AA. Naše glavne trgovačke adrese su navedene ovdje. Naš PDV broj je GB5823642.

Pristup ovoj web stranici

Pristup našoj internetskoj stranici dopušten je na privremenoj osnovi i zadržavamo pravo povući ili izmijeniti uslugu koju pružamo na našoj web stranici bez prethodne najave (vidi dolje). Nećemo biti odgovorni ako iz bilo kojeg razloga naša web stranica nije dostupna u bilo kojem trenutku ili u bilo kojem razdoblju. S vremena na vrijeme možemo ograničiti pristup nekim dijelovima naše internetske stranice ili cijele naše web stranice korisnicima koji su se registrirali kod nas.

Ako u sklopu naših sigurnosnih postupaka odaberete korisnički identifikacijski kod, lozinku ili bilo koji drugi podatak, morate tretirati takve podatke kao povjerljive i ne smijete ih dijeliti ni s jednom drugom osobom. Imamo pravo onemogućiti bilo koji korisnički identifikacijski kod ili lozinku, bilo da ste odabrali ili dodijelili mi, u bilo kojem trenutku, ako po našem mišljenju niste u skladu s bilo kojom od odredbi ovih Uvjeta korištenja. Suglasni ste da nas odmah obavijestite o neovlaštenom otkrivanju ili korištenju vašeg korisničkog identifikacijskog koda i/ili lozinke.

Vi ste odgovorni za izradu svih aranžmana potrebnih za pristup našoj web stranici. Također ste odgovorni za osiguravanje da sve osobe koje pristupaju našoj internetskoj stranici putem vaše internetske veze budu svjesne ovih Uvjeta korištenja i da ih se pridržavaju.

Zabranjena upotreba

Možete koristiti naše stranice samo u zakonite svrhe. Ne smijete koristiti našu stranicu:

 • na bilo koji način koji krši primjenjivo lokalno, nacionalno ili međunarodno pravo ili propis;
 • na bilo koji način koji je nezakonit ili lažan, ili ima bilo kakvu nezakonitu ili lažnu svrhu ili učinak;
 • prenositi ili nabaviti slanje bilo kojeg neželjenog ili neovlaštenog oglašavanja ili promotivnog materijala ili bilo kojeg drugog oblika sličnog traženje (spam);
 • neovlaštenim pokušajima pristupa bilo kojem od naših sustava ili mrežama trećih strana;

Interaktivne usluge

S vremena na vrijeme možemo pružati interaktivne usluge na našim stranicama, uključujući, bez ograničenja chat sobe ili oglasne ploče. Tamo gdje pružamo bilo kakvu interaktivnu uslugu, pružit ćemo vam jasne informacije o vrsti ponuđene usluge, ako je moderirana i koji oblik moderiranja se koristi (uključujući je li riječ o ljudskoj ili tehničkoj).

Učinit ćemo sve što možemo da procijenimo moguće rizike za korisnike (a posebno za djecu) od trećih strana kada koriste bilo koju interaktivnu uslugu koja se pruža na našim stranicama, a mi ćemo u svakom slučaju odlučiti je li prikladno koristiti umjerenost relevantne usluge (uključujući i koju vrstu umjerenosti koristiti) u svjetlu tih rizika. Međutim, nemamo obvezu nadzirati, nadzirati ili umjeriti bilo koju interaktivnu uslugu koju pružamo na našim stranicama, te izričito isključujemo našu odgovornost za bilo kakav gubitak ili štetu koja proizilazi iz korištenja bilo koje interaktivne usluge od strane korisnika u suprotnosti s našim standardima sadržaja, bilo da je usluga moderirana ili Ne.

Korištenje bilo koje od naših interaktivnih usluga od strane maloljetnika podliježe pristanku njihovog roditelja ili skrbnika. Savjetujemo roditeljima koji dopuštaju svojoj djeci korištenje interaktivne usluge da je važno da komuniciraju sa svojom djecom o svojoj sigurnosti na internetu, jer umjerenost nije sigurna. Maloljetnici koji koriste bilo koju interaktivnu uslugu trebali bi biti upoznati s potencijalnim rizicima za njih.

Kada umjerimo interaktivnu uslugu, obično ćemo vam pružiti način kontaktiranja moderatora, ako dođe do zabrinutosti ili poteškoća.

Standardi sadržaja

Ovi standardi sadržaja primjenjuju se na bilo koji materijal koji pridonose našoj web stranici (doprinosi), kao i na sve interaktivne usluge povezane s njom. Morate se pridržavati duha sljedećih standarda, kao i slova. Standardi se primjenjuju na svaki dio bilo kojeg doprinosa, kao i na njegovu cjelinu.

Doprinosi moraju biti točni (ako navode činjenice) i biti istinski zadržani (ako navode mišljenja). Doprinosi moraju biti u skladu s primjenjivim pravom u Ujedinjenoj Kraljevini i u bilo kojoj zemlji iz koje su objavljeni.

Doprinosi ne smiju:

 • sadrže bilo koji materijal koji je klevetnički za bilo koju osobu;
 • sadrže bilo koji materijal koji je opscen, uvredljiv, pun mržnje ili upalne;
 • promicanje seksualno eksplicitnog materijala;
 • promicati nasilje;
 • promicati diskriminaciju na temelju rase, spola, religije, nacionalnosti, invaliditeta, seksualne orijentacije ili dobi;
 • kršiti bilo koje autorsko pravo, pravo baze podataka ili zaštitni znak bilo koje druge osobe;
 • vjerojatno će prevariti bilo koju osobu;
 • prekršiti bilo koju pravnu obvezu dugovanu trećoj osobi, kao što je ugovorna obveza ili obveza povjerenja;
 • promicati bilo kakve nezakonite aktivnosti;
 • biti prijeteći, zlostavljati ili napasti tuđu privatnost ili uzrokovati smetnje, neugodnosti ili nepotrebnu anksioznost;
 • vjerojatno će uznemiravati, uzrujati, osramotiti, alarmirati ili smetati bilo kojoj drugoj osobi;
 • biti korišten za predstavljanje bilo koje osobe ili za lažno predstavljanje vašeg identiteta ili povezanosti s bilo kojom osobom;
 • daju dojam da oni proizlaze iz nas, ako to nije slučaj; i
 • zagovarati, promovirati ili pomagati bilo kakvim nezakonitim postupcima kao što je (primjerice samo) kršenje autorskih prava ili zlouporaba računala

Suspenzija i prestanak

Mi ćemo odrediti, prema vlastitom nahođenju, da li je došlo do kršenja ovih Uvjeta korištenja putem vaše uporabe naše stranice. Kada dođe do kršenja ovih Uvjeta korištenja, možemo poduzeti mjere koje smatramo prikladnim uključujući, ali ne ograničavajući se na poduzimanje svih ili bilo koje od sljedećih radnji:

 • odmah, privremeno ili trajno povlačenje vašeg prava na korištenje naše stranice;
 • odmah, privremeno ili trajno uklanjanje bilo kojeg objavljivanja ili materijala koji ste prenijeli na našu stranicu;
 • pitanje upozorenja za vas;
 • sudski postupak protiv vas radi nadoknade svih troškova na temelju odštete (uključujući, ali ne ograničavajući se na razumne administrativne i pravne troškove) koji proizlaze iz povrede;
 • daljnje pravne radnje protiv vas;
 • objavljivanje takvih informacija tijelima za provedbu zakona kako smatramo potrebnim.

Isključujemo odgovornost za radnje poduzete kao odgovor na kršenja ovih Uvjeta korištenja.

Obveze članstva

Ako ste se pridružili ovoj web stranici kao član, obvezujete se da ćete nas odmah obavijestiti o bilo kakvom zahtjevu ili tužbi protiv vas za bilo koju upotrebu ove web stranice i, na zahtjev od nas, odmah prekinuti djelo na koje se žalio. Slažete se da nas odmah obavijestite o svim promjenama koje utječu na vaše podatke o registraciji. Vaša je obveza osigurati da su vaši podaci o registraciji aktigusni.

Možete ukinuti svoje članstvo na ovoj web stranici u bilo kojem trenutku dajući nam razumnu obavijest putem e-maila infomaster@astrazeneca.com. Na svim komunikacijama trebate jasno navesti svoje ime, korisničko ime (ako ih ima) i podatke o registraciji (ako ih ima) i naziv ove web stranice.

Licenca RSS sažetaka

Pod uvjetom da u svakom trenutku poštujete ove Uvjete korištenja, odobravamo vam opozvanu (u bilo kojem trenutku), neekskluzivnu, osobnu, nekomercijalnu, u svijetu, neprenosivu, besplatnu licencu za korištenje i prikazivanje na vašoj web stranici i/ili na drugi način uključiti u RSS feed generiran od vas bilo koji sadržaj koji nam pružite (uključujući, ali ne ograničavajući se na naslove, aktivne veze, identifikatore izvora, poveznice za društvene oznake i druge informacije, sadržaj ili materijale koje odaberete da biste primili od upotrebe AstraZeneca RSS Feed) kao rezultat pretplate na bilo koji AstraZeneca RSS Feed ("AstraZeneca sadržaj").

Ova licenca RSS sažetaka sadržaja ne smije se prenositi, novirati, dodijeliti i/ili podlicencirati trećoj strani. Sva prava koja nisu izričito dodijeljena u ovoj RSS Feedovi licenci u potpunosti su rezervirana od strane nas, naših podružnica (kako je definirano u našim Uvjetima korištenja) i naših davatelja licenci (u slučaju).

Ništa u ovoj RSS Feedovi licenci ne daje vam nikakvo pravo ili licencu za korištenje bilo kojeg od naših žigova na vašoj web stranici ili drugdje.

Korištenje AstraZeneca RSS feeda

Ako namjeravate koristiti bilo koji AstraZeneca RSS feed na svojoj web stranici i/ili kao dio drugog RSS feeda, morate osigurati da se jasna i funkcionalna veza pruži na web stranicu koja sadrži AstraZeneca RSS feed i da posjetitelji vaše web stranice ili pretplatnika na bilo koji relevantan RSS feed koji sadrži AstraZeneca RSS feed su svjesni da AstraZeneca RSS feed podliježe ovoj RSS licenci za RSS feedove. U svim slučajevima trebali biste osigurati da se pravilno pripisuje sadržaju sadržanu u AstraZeneca RSS Feedu tako da jasno navedete da "Ovaj sadržaj je s web stranice AstraZeneca UK Limited na www.astrazeneca.com i osigurate zadržavanje svih obavijesti o autorskim pravima u izvornom obliku.

Korištenjem sadržaja AstraZeneca RSS feeda i/ili AstraZeneca jamčite, predstavljate i obvezujete se da bilo koja stranica na kojoj prikazujete (ili uzrok prikazivanja) bilo koji AstraZeneca RSS feed ili bilo koji feed koji generirate (ili uzrok generiranja) koji sadrži bilo koji AstraZeneca RSS Feed (ili njegov dio) ne dovodi naše ime, sliku i/ili ugled u loš glas i, osobito, ne sadrži i ne smije sadržavati materijal koji krši prava intelektualnog vlasništva treće strane ili za koji bi razumna osoba smatrala kršenjem naših standarda sadržaja (vidi gore)

Ne smijete predložiti, bilo izravno ili neizravno, da podržavamo ili odobravamo sve što se pojavljuje na bilo kojoj web stranici i/ili je dio bilo kojeg RSS feeda koji sadrži AstraZeneca RSS Feed, uključujući (bez ograničenja) bilo koji od vašeg sadržaja, sadržaja trećih strana, bilo kojeg proizvoda ili bilo koje pravne osobe/osobe ili pojedinac. Ne smijete naplatiti (bilo izravno ili neizravno) bilo kojeg korisnika vaše web stranice ili pretplatnika na bilo koji feed za koji ste odgovorni za pristup svim ili bilo kojem dijelu bilo kojeg AstraZeneca RSS feeda i/ili bilo kojeg sadržaja AstraZeneca. Nije vam dopušteno ponovno prodavati i/ili na drugi način komercijalizirati cijeli ili bilo koji dio bilo kojeg AstraZeneca RSS sadržaja i/ili bilo kojeg sadržaja AstraZeneca.

Podcast licenca

Pod uvjetom da promatrate, u svakom trenutku, ove Uvjete korištenja, dajemo vam opoziv (u bilo kojem trenutku), neekskluzivnu, osobnu, ne-komercijalnu, svjetsku, nepremješivu, besplatnu licencu za preuzimanje s ove web stranice i korištenje AstraZeneca podcasta. Ova licenca podcasta ne smije se prenositi, ponovno izdati, dodijeljena i/ili biti pododokna bilo kojoj trećoj strani. Sva prava koja nisu izričite u ovoj licenci podcasta u potpunosti smo rezervirali mi, naše podružnice (kako je definirano u našim Uvjetima korištenja i davateljima licence (kao što slučaj može biti). Ništa vam u ovoj licenci podcasta ne daje nikakvo pravo ili dozvolu za korištenje bilo kojeg od naših trgovačkih maraka.

Korištenje Astrazeneca Podcast

Podcast AstrazeNeca služi samo za vašu osobnu, nekomercijalnu upotrebu. Ne smijete kopirati, reproducirati, ponovno objavljivati, objavljivati, emitirati, prenositi, stavljati na raspolaganje javnosti, prodavati ili na drugi način ponovno koristiti ili komercijalizirati podcast AstraZeneca na bilo koji način. Ne smijete uređivati, mijenjati, prilagođavati ili dodavati podcast AstraZeneca na bilo koji način, niti kombinirati AstraZeneca Podcast s bilo kojim drugim materijalom. Ne smijete preuzeti ili koristiti ovu datoteku u svrhu promicanja, oglašavanja, odobravanja ili impliciranja bilo kakve veze između vas (ili bilo koje treće strane) i nas, naših agenata ili zaposlenika ili bilo kojeg suradnika u Podcastu AstraZeneca. Ne smijete koristiti podcast AstraZeneca na bilo koji način koji bi mogao dovesti naše ime ili ime bilo koje Affiliate u loš glas ili na neki drugi način uzrokovati bilo kakav gubitak ili štetu nama ili bilo kojem Affiliate.

Odšteta

Suglasni ste da ćete nas i naše podružnice obeštetiti i zadržati nas i naše podružnice u potpunosti i učinkovito odštetu u odnosu na sve gubitke, troškove (uključujući pravne i profesionalne naknade), štetu, novac plaćen u namiri i druge obveze koje proizlaze iz ili u vezi s kršenjem Licenca za RSS sažetke sadržaja i/ili licenca za podcast

Odricanje od odgovornosti

Iako smo se razumno brinuli o sastavljanju ove internetske stranice, nismo odgovorni za bilo kakve radnje koje je poduzela bilo koja osoba ili organizacija, bez obzira na to na temelju toga, kao rezultat toga, izravne ili na neki drugi način, informacija sadržanih na ovoj internetskoj stranici ili im se pristupa putem njih bez obzira na to pružamo li takve informacije mi ili treća strana. Ništa na ovoj web stranici ne bi se trebalo tumačiti kao davanje savjeta ili davanje bilo kakve preporuke i na ovu web stranicu ne treba se oslanjati kao na osnovu za bilo koju odluku ili radnju. Kao rezultat stalnog medicinskog napretka i razvoja događaja, informacije na ovoj web stranici ne moraju uvijek biti u potpunosti avansne i, iz tog razloga, takve se informacije pružaju na osnovi "AS IS" i "AS AVAILABLE".

NE DAJEMO NIKAKVA JAMSTVA, IZJAVE ILI DAJEMO BILO KAKVIM PODUZETNICIMA BILO IZRIČITO ILI IMPLICIRANO O BILO KOJEM SADRŽAJU OVE WEB STRANICE (UKLJUČUJUĆI, BEZ OGRANIČENJA, PRAVODOBNOST, VALUTU, TOČNOST, CJELOVITOST ILI PRIKLADNOST ZA BILO KOJU POSEBNU SVRHU TAKVOG SADRŽAJA ILI DA REZULTATI KOJI SE MOGU DOBITI OD KORIŠTENJE WEB STRANICE ĆE BITI BEZ POGREŠKE ILI POUZDAN).

Slažete se da je korištenje informacija dobivenih ili preuzetih s ili putem ove web stranice po vlastitom nahođenju i riziku. Neke jurisdikcije ne dopuštaju isključivanje impliciranih jamstava u tom slučaju gore navedeno neće primjenjivati u takvim jurisdikcijama. Sve medicinske informacije na ovoj web stranici nisu namijenjene kao zamjena za informirani medicinski savjet i ne možemo odgovoriti na neželjene e-poruke vezane uz osobne zdravstvene probleme. Informacije o proizvodima navedenim na ovoj internetskoj stranici mogu se razlikovati ovisno o zemlji. Bolesnici i zdravstveni radnici trebali bi provjeriti s lokalnim zdravstvenim resursima i regulatornim tijelima za informacije koje odgovaraju njihovoj zemlji. PRIJE PODUZIMANJA BILO KAKVIH RADNJI MORATE SE OBRATITI ODGOVARAJUĆEM KVALIFICIRANOM ZDRAVSTVENOM RADNIKU O BILO KAKVOM KONKRETNOM PROBLEMU ILI PREDMETU KOJI JE OBUHVAĆEN BILO KAKVIM INFORMACIJAMA NA OVOJ

Ništa na ovim internetskim stranicama ne može se smatrati pozivom za ulaganje ili na drugi način dilanje dionica, ADR-ova ili drugih vrijednosnih papira u AstraZeneca PLC. Stvarni rezultati i razvoj mogu biti materijalno različiti od bilo koje prognoze, mišljenja ili očekivanja izraženih na ovoj web stranici, a prethodni učinak cijene vrijednosnih papira ne smije se oslanjati kao vodič za njihovu buduću izvedbu.

Naša odgovornost

U mjeri dopuštenoj zakonom, mi, ostali članovi naše Grupe (kako je definirano u nastavku) i treće osobe povezane s nama izričito isključujemo:

 • Svi uvjeti, jamstva i drugi uvjeti koji bi inače mogli biti implicirani statutom, uobičajenim pravom ili pravom vlasništva; i
 • Svaka odgovornost za bilo koji izravni, neizravni ili posljedični gubitak ili štetu nastalu od strane bilo kojeg korisnika u vezi s našom web stranicom ili u vezi s korištenjem, nemogućnošću korištenja ili rezultatima korištenja naše web stranice, bilo koje internetske stranice povezane s njom i bilo kojeg materijala objavljenog na njemu, uključujući, bez ograničenja bilo kakvu odgovornost za (i) gubitak prihoda ili prihoda, (ii) gubitak poslovanja, (iii) gubitak dobiti ili ugovora, (iv) gubitak očekivane štednje, (v) gubitak podataka, (vi) gubitak goodwilla, (vii) izgubljeno vrijeme upravljanja ili ureda; i (viii) za bilo koji drugi gubitak ili štetu bilo koje vrste, no nastali i jesu li uzrokovani deliktom (uključujući nemar), kršenje ugovora ili na drugi način, čak i ako je predvidljiv.

To ne utječe na našu odgovornost za smrt ili osobnu ozljedu koja proizlazi iz našeg nemara, niti na našu odgovornost za lažno lažno predstavljanje ili lažno predstavljanje u vezi s temeljnim predmetom, niti bilo koju drugu odgovornost koja se ne može isključiti ili ograničiti prema primjenjivom zakonu.

Ne jamčimo da će funkcije sadržane na ovoj web stranici biti neprekinute ili bez pogrešaka, da će se nedostaci ispraviti, ili da ova web stranica ili poslužitelj koji ga čini dostupnim su bez virusa ili grešaka.

Prava intelektualnog vlasništva

Prava intelektualnog vlasništva na ovoj web stranici i u materijalu objavljenom na temelju nje, uključujući bez ograničenja, u svim dokumentima, datotekama, tekstu, slikama, RSS feedovima, audio datotekama, podcastima, video datotekama, flash tutorijalima, grafikama, uređajima i kodu sadržanim u njemu i u općoj web stranici "izgled i dosaja", u vlasništvu je tvrtke AstraZeneca UK Limited, njezinih podružnica (kako je definirano u nastavku) ili naših vanjskih partnera. Ta su djela zaštićena zakonima o autorskim pravima i ugovorima diljem svijeta. Sva takva prava su rezervirana.

Ovlašteni ste napraviti jednu kopiju i ispisivati izvode ili dokumente s ove internetske stranice (osim sadržaja trećih strana koji je identificiran kao takav) za vašu nekomercijalnu upotrebu pod uvjetom da takva kopija ili ispis zadržava sve obavijesti o autorskim pravima ili drugim vlasničkim obavijestima i bilo koje odricanje od odgovornosti sadržano unutar njih. Sva imena, logotipi i zaštitni znakovi AstraZeneca ne smiju se koristiti ili reproducirati bez našeg prethodnog pismenog pristanka. Naš status (i status bilo kojeg identificiranog suradnika) kao autora materijala na našim stranicama uvijek mora biti priznat.

Osim gore navedenog, zabranjena je reprodukcija dijela ili svih sadržaja ove web stranice u bilo kojem obliku, uključujući uokvirivanje, stvaranje bilo kakvog izvedenog rada na temelju ove web stranice i njezinog sadržaja, uključivanje u druge web stranice, elektroničke sustave dohvaćanja ili publikacije. Ne smijete koristiti nikakve dijagrame, ilustracije, fotografije, video ili audio sekvence ili bilo koju grafiku odvojeno od bilo kojeg popratnog teksta. Nikakve veze na ovu web stranicu ne mogu biti uključene u bilo koju drugu web stranicu bez našeg prethodnog pisanog dopuštenja.

Ne možemo jamčiti da imate pravo na korištenje sadržaja u vlasništvu trećih strana koji je dostupan na ovoj web stranici i prije korištenja ili preuzimanja takvog sadržaja morate dobiti dopuštenje od vlasnika treće strane. Sadržaj koji je zaštićen autorskim pravima ne smije se mijenjati niti se nikakva obavijest o dodjeljivanju autorskih prava ili obavijest o autorskim pravima koja se pojavljuje na takvom sadržaju ne smije mijenjati

Osim gore navedenog ograničenog dopuštenja, ništa na ovoj internetskoj stranici ne smije se tumačiti kao davanje bilo kojeg drugog prava ili licence.

Svi nazivi proizvoda navedeni na ovoj web stranici zaštitni su znakovi tvrtke AstraZeneca UK Limited ili njegovih podružnica, osim onih oznaka koje su označene kao u vlasništvu drugih tvrtki i sva prava su pridržana.

Pravo na korištenje informacija koje je dostavio korisnik

U slučaju da pošaljete bilo koji materijal za uključivanje na ovu web stranicu (uključujući bez ograničenja, osobne podatke, znanje, komentare, ideje, pitanja, tehnike, sažetke ili slično), slažete se (i) da se takav materijal neće smatrati povjerljivim (ii) da se takav materijal neće smatrati povjerljivim (ii) da se takav materijal neće smatrati biti vlasnički i (iii) da nam dodijeli neopozivu, svjetsku, trajnu, besplatnu, neisključivu licencu za korištenje, otkrivanje, kopiranje, izmjenu, prilagođavanje, javno prikazivanje i prevođenje svih ili bilo kojeg od takvih materijala u bilo koju svrhu bez ograničenja. Zadržavamo pravo, prema vlastitom apsolutnom nahođenju, ukloniti ili izbrisati, bez prethodne najave, bilo koji materijal koji pošaljete za uključivanje na ovu web stranicu. Također imamo pravo otkriti vaš identitet trećoj strani koja tvrdi da bilo koji materijal koji ste objavili ili otpremili na našu web stranicu predstavlja kršenje njihovih prava intelektualnog vlasništva ili njihova prava na privatnost. Sve informacije o vama obrađujemo u skladu s našim Pravilima o privatnosti.

Virusi, hakiranje i druga kaznena djela

Ne smijete zloupotrijebiti našu web stranicu svjesnim uvođenjem virusa, trojanaca, crva, logičkih bombi ili drugih materijala koji su zlonamjerni ili tehnološki štetni. Ne smijete pokušavati neovlašteni pristup našoj internetskoj stranici, poslužitelju na kojem je pohranjena naša web stranica ili bilo kojem poslužitelju, računalu ili bazi podataka povezanom s našom internetskom stranicom. Ne smijete napasti našu web stranicu putem napada uskraćivanja usluge ili distribucijskog napada uskraćivanja usluge.

Prekršivši ovu odredbu, počinili biste kazneno djelo prema Zakonu o zlouporabi računala 1990. Svaku takvu povredu prijavit ćemo nadležnim tijelima za provedbu zakona i surađivat ćemo s tim tijelima otkrivanjem vašeg identiteta njima. U slučaju takvog kršenja, vaše pravo na korištenje naše web stranice odmah će prestati.

Nećemo biti odgovorni za bilo kakav gubitak ili štetu uzrokovanu distribuiranim napadom uskraćivanja usluge, virusima ili drugim tehnološki štetnim materijalom koji može zaraziti vašu računalnu opremu, računalne programe, podatke ili drugi vlasnički materijal zbog vašeg korištenja naše web stranice ili vašeg preuzimanja bilo kojeg materijala objavljenog na njemu ili na bilo kojoj web stranici povezanoj s njim. U skladu s dobrom računalnom praksom, savjetujemo vam da virusom provjerite sve materijale i/ili sadržaj kojem se pristupa i/ili preuzimate s ove web stranice pomoću komercijalno dostupnog, aromekiranog softvera za provjeru virusa.

Povezivanje na ovu web stranicu

Možda se nećete povezati s našom početnom stranicom s prvim dobivanjem našeg prethodnog pisanog pristanka. Nakon takvog pristanka svaka takva veza mora biti predstavljena na način koji je pravedan i zakonit i ne šteti našem ugledu niti ga iskorištava. Ne smijete uspostaviti vezu na takav način da predložite bilo koji oblik udruživanja, odobrenja ili odobrenja s naše strane gdje ne postoji. Ne smijete uspostaviti vezu s bilo koje web stranice koja nije u njegovom vlasništvu.

Naša web stranica ne smije biti uokvirena ni na jednoj drugoj stranici, niti možete stvoriti link na bilo koji dio naše web stranice osim početne stranice nakon pisanog pristanka od nas navedenih gore. Zadržavamo pravo povlačenja dozvole za povezivanje bez prethodne najave. Web-mjesto s koje povezujete mora se pridržavati svih aspekata ove pravne obavijesti.

Web-mjesta i sadržaj trećih strana

Ova internetska stranica može sadržavati sadržaj u vlasništvu trećih strana (npr. članke, biblioteke slika, sažetke sadržaja podataka ili sažetke), a može uključivati i hipertekstualne veze na web stranice u vlasništvu trećih strana Mi pružamo takve sadržaje i linkove trećih strana kao ljubaznost našim korisnicima. Linkovi su dostupni samo za vaše podatke. Nemamo kontrolu nad web stranicama ili sadržajem trećih strana koji se spominju, kojima se pristupa ili dostupan na ovoj web stranici i stoga ne podržavamo, sponzoriramo, preporučamo ili na drugi način prihvaćamo nikakvu odgovornost za takve web stranice ili sadržaj trećih strana ili za dostupnost takvih web stranica. Konkretno, ne prihvaćamo nikakvu odgovornost koja proizlazi iz bilo kakvih tvrdnji da bilo koji sadržaj u vlasništvu treće strane (bilo da je objavljen na ovoj ili bilo kojoj drugoj internetskoj stranici) krši prava intelektualnog vlasništva bilo koje osobe ili bilo koju odgovornost koja proizlazi iz bilo kakvih informacija ili mišljenja sadržanih na toj trećoj strani web-mjesto ili sadržaj.

Promjene na ovoj web stranici

Zadržavamo pravo promijeniti bilo koji dio ove web stranice ili ovu pravnu obavijest u bilo kojem trenutku bez najave. Sve izmjene ove pravne obavijesti stupaju na snagu od sljedećeg pristupa ovoj web stranici. Od vas se očekuje da s vremena na vrijeme provjerite ovu Pravnu obavijest kako biste primijetili svaku promjenu koju smo napravili, jer su obvezujuće za vas. Bez obzira na gore navedeno, nećemo biti obvezni održavati ovu web stranicu asukretom. Ako se ukaže potreba, možemo obustaviti pristup ovoj web stranici ili je zatvoriti na neodređeno vrijeme.

IFPMA kodeks farmaceutskih marketinških praksi

Bilo koji promotivni sadržaj ove web stranice pripremljen je u odnosu na IFPMA Kodeks farmaceutskih marketinških praksi. Korištenjem ove web stranice suglasni ste da će sve zabrinutosti koje imate o sadržaju biti preuzete prvo s nama. Ako niste zadovoljni našim odgovorom, možete podnijeti pritužbu IFPMA, Ženeva, Švicarska. Sve pritužbe vezane uz promotivni sadržaj koji je specifičan za jednu zemlju mogu se podnositi Udruženju proizvođača farmaceutskih proizvoda u dotičnoj zemlji.

Nadležnost i primjenjivo pravo

Engleski sudovi imat će isključivu nadležnost nad svim zahtjevima koji proizlaze iz posjeta našoj internetskoj stranici ili su povezani s njima, iako zadržavamo pravo pokrenuti postupak protiv vas zbog kršenja tih uvjeta u vašoj zemlji prebivališta ili bilo kojoj drugoj relevantnoj zemlji. Ovi Uvjeti korištenja uređeni su engleskim zakonom.

Kako nas kontaktirati

Možete nas kontaktirati slanjem e-maila na infomaster@astrazeneca.com na adresi AstraZeneca.

Reference na "AstraZeneca" i "Group" odnose se na AstraZeneca UK Limited i njegove podružnice. U ovim Uvjetima korištenja "Podružnice" znači da bilo koja korporacija ili drugi poslovni subjekt koji kontrolira, kontrolira ili je pod zajedničkom kontrolom s AstraZeneca UK Limited s vremena na vrijeme i, u svrhu ove definicije, "kontrola" znači izravno ili neizravno vlasništvo od (i) pedeset posto (50%) ili više glasačkih vrijednosnih papira ili glasačkih interesa u takvom društvu ili drugom subjektu; ili (ii) pedeset posto (50%) ili više interesa za dobit ili prihod u slučaju poslovnog subjekta koji nije korporacija; ili (iii) u slučaju partnerstva, bilo koji drugi usporedivi interes za općeg partnera.