Obavijest o privatnosti

Tko je odgovoran za vaše osobne podatke

U ovoj Obavijesti o privatnosti, "AstraZeneca", "Mi", "Mi", "Mi" i "Naši" odnosi se na tvrtke AstraZeneca grupe.

Određujemo svrhe i način na koji se vaši osobni podaci prikupljaju, koriste i/ili otkrivaju te upravljaju u skladu s internim globalnim standardima privatnosti tvrtkeAstraZeneca

AstraZeneca vrlo ozbiljno shvaća privatnost i sigurnost vaših osobnih podataka. Ova Obavijest o privatnosti opisuje kategorije osobnih podataka koje možemo prikupiti o vama i kako ih možemo koristiti.

S vremena na vrijeme možemo promijeniti ovu Izjavu o privatnosti. Obavijestit ćemo vas o svim promjenama u kojima se od nas traži.

Koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo?

Ako se registrirate za korištenje ove internetske stranice ili ispunite internetski obrazac ili nam pošaljete e-mail (npr. za dobivanje ažuriranja e-pošte ili zatražiti od nas da vam pošaljemo dodatne informacije i/ili da vam pošaljemo pozivnice za sudjelovanje na znanstvenim sastancima, promotivnim događajima, mogućnostima suradnje i anketama), tada možemo prikupljati i koristiti osobne podatke o vama kao što su:

  • Naziv
  • E-mail adresa
  • Zemlja prebivališta
  • Adresa
  • Telefonski broj
  • Zanimanje (na primjer, ako ste zdravstveni radnik koji traži informacije o našim proizvodima)
  • Tehničke informacije o vašem uređaju, kao što su vaša IP adresa, vrsta uređaja, identifikatori uređaja i oglašavanja, vrsta i verzija preglednika te ostale standardne informacije o zapisniku poslužitelja
  • Ostali osobni podaci koje nam želite dostaviti

Takve informacije dostavit ćete vi i možemo ih nadopuniti od javno dostupnih informacija ili posrednika podataka, ako je to potrebno. Koristimo ga u našem legitimnom interesu za upravljanje web stranicom, registraciju za sve usluge na koje ste se prijavili i odgovaranje na sve upite ili zahtjeve za informacijama koje možda imate.

Povremeno možemo dobiti osjetljive osobne podatke o vama, na primjer, ako dobrovoljno pružite informacije o svom fizičkom ili mentalnom zdravlju, kao dio zahtjeva za informacijama. U ovom slučaju, takve podatke koristimo samo kako bismo odgovorili na vaš upit i ako je primjenjivo kako bismo vam pružili dodatne smjernice (npr. da bismo vas obavijestili o vašem pravu na podnošenje izvješća o nuspojavama). Pružanjem vaših osjetljivih osobnih podataka pristajete na obradu tih podataka u svrhe navedene u ovoj Obavijesti o privatnosti ili bilo kojoj obavijesti o prikupljanju koje ste dobili.

U slučaju da koristite ovu web stranicu ili popunite online obrazac ili nam pošaljete e-mail kako biste prijavili neželjeni događaj koji ste doživjeli tijekom uzimanja proizvoda AstraZeneca, molimo Vas da pregledate obavijest o prijavljivanju štetnih događaja za vašu relevantnu zemlju, koja je dostupna putem https://aereporting.astrazeneca.com da biste dobili dodatne informacije o načinu na koji obrađujemo vaše osobne podatke u vezi s nuspojavama.

Kolačići i signali "Ne prati"

Također možemo prikupljati informacije o načinu na koji koristite web stranicu pomoću kolačića (i drugih sličnih tehnologija), kao dio poboljšanja sadržaja i funkcionalnosti web stranice. Za više informacija o korištenju kolačića molimo pogledajte obavijest o kolačićima na web stranici. AstraZeneca ne reagira na signale Do-Net-Track.

Sakupne informacije

Koristimo agregatne informacije, koje ne identificiraju pojedince, kako bismo pratili obrasce prometa kupaca na web stranicu i određene stranice, kao i korištenje web stranice, kako bismo nam pomogli poboljšati dizajn i izgled sadržaja.

Tko će imati pristup vašim osobnim podacima?

Vaši osobni podaci mogu se prenijeti drugim tvrtkama grupeAstrazeNeca. Također možemo podijeliti kategorije vaših gore navedenih osobnih podataka s određenim pružateljima usluga ili trećim stranama kao što su: pružatelji IT usluga u svrhu razvoja sustava i tehničke podrške; revizori i konzultanti kako bismo provjerili našu usklađenost s vanjskim i unutarnjim zahtjevima; pružatelji usluga kontakt centra, zakonska tijela, zakon agencije za provedbu i parnice, prema zakonskom izvješćivanju zahtjeva ili zahtjevu; i nasljednik ili poslovni partner AstraZeneca ili tvrtki grupe AstraZeneca u slučaju prodaje, prodaje ili uspostavlja suradnju/zajednički pothvat za sve ili dio svog poslovanja.

AstraZeneca ne prodaje osobne podatke trećim stranama. Dopuštamo trećim stranama da prikupljaju informacije putem naše web stranice, ali samo u svrhe opisane ovdje i kako je opisano u našoj obavijesti o kolačićima.

Kako čuvamo vaše podatke

AstraZeneca pohranit će vaše osobne podatke nekoliko godina u skladu s lokalnim zakonima i Pravilima o zadržavanju dokumenata tvrtke. Za više informacija o AstraZeneca interne politike zadržavanja dokumenata možete ići na www.astrazenecapersonaldataretention.com

Međunarodni transfer

Subjekti AstrazeNeca i treće strane mogu imati sjedište bilo gdje u svijetu, što bi moglo uključivati države koje možda ne nude jednaku pravnu zaštitu osobnih podataka kao i vaša zemlja prebivališta. Bez obzira na to u koju zemlju vaši osobni podaci prenose, Vaše osobne podatke dijelimo samo pod strogom osnovi "potrebno je znati" i pod odgovarajućim ugovornim ograničenjima (kao što su AstraZeneca obvezujuća korporativna pravila istandardne ugovorne klauzule EU-a ). Možete zatražiti kopiju obvezujućih korporativnih pravila tvrtke AstraZeneca i/ili ugovornih klauzula AstraZeneca, tako da kontaktirate AstraZeneca na privacy@astrazeneca.com.

Obvezujuća korporativna pravila

Osigurali smo usklađenost s nekim od naših zakonskih obveza u vezi s osobnim podacima stvaranjem skupa "obvezujućih korporativnih pravila" (BCRs). BCR-ovi utvrđuju obveze o privatnosti podataka tvrtke AstraZeneca u odnosu na osobne podatke koji se prenose u inozemstvo.

Više o tim obvezama možete saznati ovdje. BCR-ovi i sva prava koja proizlaze iz njih ne odnose se na osobne podatke podrijetlom iz SAD-a.

Kako štitimo vaše podatke

Imamo na snazi odgovarajuća pravila o privatnosti i sigurnosti koja su namijenjena osiguravanju, koliko je to moguće, sigurnosti i integriteta svih naših podataka, uključujući vaše osobne podatke.

Više informacija o tome kako AstrazeNeca ispunjava svoje obveze privatnosti podataka možete pronaći u našim internim globalnim standardima privatnosti.

Koja su vaša prava

Možete kontaktirati AstraZeneca na www.astrazenecapersonaldataretention.com u bilo kojem trenutku kako bismo zatražili informacije o tome kako obrađujemo vaše osobne podatke, pristup osobnim podacima koje držimo o vama, kako bismo ispravili pogreške ili zatražili brisanje istih ili povukli vašu suglasnost na određene vrste obradu vaših osobnih podataka. Ako takav zahtjev stavlja AstraZeneca ili njegove podružnice u kršenje svojih obveza prema važećim zakonima, propisima ili kodeksima prakse, tada AstraZeneca možda neće biti u mogućnosti udovoljiti vašem zahtjevu, ali još uvijek možete zatražiti da blokiramo (tj. pravo na prigovor) korištenje vaših osobnih podataka za daljnju obradu. U skladu s primjenjivim zakonom, u određenim okolnostima možete imati pravo na prenosivost podataka na drugog voditelja obrade podataka koji bi uključivali dijeljenje vaših podataka s voditeljem obrade u elektroničkom obliku. U skladu s važećim zakonom, ta prava možete iskoristiti besplatno.

AstraZeneca je dodijelila službenika za zaštitu podataka odgovornog za nadzor usklađenosti AstraZenece sa zakonom EU-a o zaštiti podataka, kojeg možete kontaktirati u privacy@astrazeneca.com u slučaju bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi s obradom vaših osobnih podataka. Ako je obrada vaših osobnih podataka od strane tvrtke AstraZeneca obuhvaćena pravom EU-a, možete podnijeti pritužbu odgovarajućem nadzornom tijelu za zaštitu podataka u zemlji prebivališta. Možete pronaći naziv relevantnog nadzornog tijela i kontakt podatke pod http://ec.europa.eu/justice/data-protection/bodies/authorities/index_en.htm.

Odustajanje od daljnje komunikacije od nas

Ako ste odabrali primati informacije o našim proizvodima ili uslugama, ili onima drugih tvrtki AstraZeneca i želite se odbaciti od primanja takvih informacija, onda to možete učiniti slanjem e-maila na privacyrequests@astrazeneca.com. Trebali biste jasno navesti na svim komunikacijama: svoje ime, korisničko ime (ako ih ima), podatke o registraciji (ako ih ima) i ime ove web stranice.

Zadnje ažuriranje prosinca 2019.

© Astrazeneca

 

exit ramp cf

azcovid-cf-text

Sada napuštate mrežnu stranicu azcovid-19.com

Odabrali ste poveznicu koja će vas odvesti na web mjesto koje održava treća strana koja je isključivo odgovorna za njegov sadržaj.

AstraZeneca pruža ovu poveznicu kao uslugu posjetiteljima mrežne stranice. AstraZeneca nije odgovorna za politiku privatnosti bilo kojih mrežnih stranica trećih strana. Preporučujemo vam da pročitate pravila o privatnosti svake mrežne stranice koju posjetite.

Kliknite "otkaži" za povratak na mrežno mjesto AstraZenece ili "nastavi" za nastavak

az-cancle-cta
Otkazati
az-submit-cta
Nastavi