Obavijest o privatnosti

Tko je odgovoran za vaše osobne podatke

U ovoj Obavijesti o privatnosti, "AstraZeneca", "Mi", "Mi", "Mi" i "Naši" odnosi se na tvrtke AstraZeneca grupe.

Određujemo svrhe i način na koji se vaši osobni podaci prikupljaju, koriste i/ili otkrivaju te upravljaju u skladu s internim globalnim standardima privatnosti tvrtkeAstraZeneca

AstraZeneca vrlo ozbiljno shvaća privatnost i sigurnost vaših osobnih podataka. Ova Obavijest o privatnosti opisuje kategorije osobnih podataka koje možemo prikupiti o vama i kako ih možemo koristiti.

S vremena na vrijeme možemo promijeniti ovu Izjavu o privatnosti. Obavijestit ćemo vas o svim promjenama u kojima se od nas traži.

Koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo?

Ako se registrirate za korištenje ove internetske stranice ili ispunite internetski obrazac ili nam pošaljete e-mail (npr. za dobivanje ažuriranja e-pošte ili zatražiti od nas da vam pošaljemo dodatne informacije i/ili da vam pošaljemo pozivnice za sudjelovanje na znanstvenim sastancima, promotivnim događajima, mogućnostima suradnje i anketama), tada možemo prikupljati i koristiti osobne podatke o vama kao što su:

  • Naziv
  • E-mail adresa
  • Zemlja prebivališta
  • Adresa
  • Telefonski broj
  • Zanimanje (na primjer, ako ste zdravstveni radnik koji traži informacije o našim proizvodima)
  • Tehničke informacije o vašem uređaju, kao što su vaša IP adresa, vrsta uređaja, identifikatori uređaja i oglašavanja, vrsta i verzija preglednika te ostale standardne informacije o zapisniku poslužitelja
  • Ostali osobni podaci koje nam želite dostaviti

Takve informacije dostavit ćete vi i možemo ih nadopuniti od javno dostupnih informacija ili posrednika podataka, ako je to potrebno. Koristimo ga u našem legitimnom interesu za upravljanje web stranicom, registraciju za sve usluge na koje ste se prijavili i odgovaranje na sve upite ili zahtjeve za informacijama koje možda imate.

Povremeno možemo dobiti osjetljive osobne podatke o vama, na primjer, ako dobrovoljno pružite informacije o svom fizičkom ili mentalnom zdravlju, kao dio zahtjeva za informacijama. U ovom slučaju, takve podatke koristimo samo kako bismo odgovorili na vaš upit i ako je primjenjivo kako bismo vam pružili dodatne smjernice (npr. da bismo vas obavijestili o vašem pravu na podnošenje izvješća o nuspojavama). Pružanjem vaših osjetljivih osobnih podataka pristajete na obradu tih podataka u svrhe navedene u ovoj Obavijesti o privatnosti ili bilo kojoj obavijesti o prikupljanju koje ste dobili.

U slučaju da koristite ovu web stranicu ili popunite online obrazac ili nam pošaljete e-mail kako biste prijavili neželjeni događaj koji ste doživjeli tijekom uzimanja proizvoda AstraZeneca, molimo Vas da pregledate obavijest o prijavljivanju štetnih događaja za vašu relevantnu zemlju, koja je dostupna putem https://aereporting.astrazeneca.com da biste dobili dodatne informacije o načinu na koji obrađujemo vaše osobne podatke u vezi s nuspojavama.

Kolačići i signali "Ne prati"

Također možemo prikupljati informacije o načinu na koji koristite web stranicu pomoću kolačića (i drugih sličnih tehnologija), kao dio poboljšanja sadržaja i funkcionalnosti web stranice. Za više informacija o korištenju kolačića molimo pogledajte obavijest o kolačićima na web stranici. AstraZeneca ne reagira na signale Do-Net-Track.

Sakupne informacije

Koristimo agregatne informacije, koje ne identificiraju pojedince, kako bismo pratili obrasce prometa kupaca na web stranicu i određene stranice, kao i korištenje web stranice, kako bismo nam pomogli poboljšati dizajn i izgled sadržaja.

Tko će imati pristup vašim osobnim podacima?

Vaši osobni podaci mogu se prenijeti drugim tvrtkama grupeAstrazeNeca. Također možemo podijeliti kategorije vaših gore navedenih osobnih podataka s određenim pružateljima usluga ili trećim stranama kao što su: pružatelji IT usluga u svrhu razvoja sustava i tehničke podrške; revizori i konzultanti kako bismo provjerili našu usklađenost s vanjskim i unutarnjim zahtjevima; zakonska tijela, zakon agencije za provedbu i parnice, prema zakonskom izvješćivanju zahtjeva ili zahtjevu; i nasljednik ili poslovni partner AstraZeneca ili tvrtki grupe AstraZeneca u slučaju prodaje, prodaje ili uspostavlja suradnju/zajednički pothvat za sve ili dio svog poslovanja.

AstraZeneca ne prodaje osobne podatke trećim stranama. Dopuštamo trećim stranama da prikupljaju informacije putem naše web stranice, ali samo u svrhe opisane ovdje i kako je opisano u našoj obavijesti o kolačićima.

Kako čuvamo vaše podatke

AstraZeneca pohranit će vaše osobne podatke nekoliko godina u skladu s lokalnim zakonima i Pravilima o zadržavanju dokumenata tvrtke. Za više informacija o AstraZeneca interne politike zadržavanja dokumenata možete ići na www.astrazenecapersonaldataretention.com

Međunarodni transfer

Subjekti AstrazeNeca i treće strane mogu imati sjedište bilo gdje u svijetu, što bi moglo uključivati države koje možda ne nude jednaku pravnu zaštitu osobnih podataka kao i vaša zemlja prebivališta. Bez obzira na to u koju zemlju vaši osobni podaci prenose, Vaše osobne podatke dijelimo samo pod strogom osnovi "potrebno je znati" i pod odgovarajućim ugovornim ograničenjima (kao što su AstraZeneca obvezujuća korporativna pravila istandardne ugovorne klauzule EU-a ). Možete zatražiti kopiju obvezujućih korporativnih pravila tvrtke AstraZeneca i/ili ugovornih klauzula AstraZeneca, tako da kontaktirate AstraZeneca na privacy@astrazeneca.com.

Obvezujuća korporativna pravila

Osigurali smo usklađenost s nekim od naših zakonskih obveza u vezi s osobnim podacima stvaranjem skupa "obvezujućih korporativnih pravila" (BCRs). BCR-ovi utvrđuju obveze o privatnosti podataka tvrtke AstraZeneca u odnosu na osobne podatke koji se prenose u inozemstvo.

Više o tim obvezama možete saznati ovdje. BCR-ovi i sva prava koja proizlaze iz njih ne odnose se na osobne podatke podrijetlom iz SAD-a.

Kako štitimo vaše podatke

Imamo na snazi odgovarajuća pravila o privatnosti i sigurnosti koja su namijenjena osiguravanju, koliko je to moguće, sigurnosti i integriteta svih naših podataka, uključujući vaše osobne podatke.

Više informacija o tome kako AstrazeNeca ispunjava svoje obveze privatnosti podataka možete pronaći u našim internim globalnim standardima privatnosti.

Koja su vaša prava

Možete kontaktirati AstraZeneca na www.astrazenecapersonaldataretention.com u bilo kojem trenutku kako bismo zatražili informacije o tome kako obrađujemo vaše osobne podatke, pristup osobnim podacima koje držimo o vama, kako bismo ispravili pogreške ili zatražili brisanje istih ili povukli vašu suglasnost na određene vrste obradu vaših osobnih podataka. Ako takav zahtjev stavlja AstraZeneca ili njegove podružnice u kršenje svojih obveza prema važećim zakonima, propisima ili kodeksima prakse, tada AstraZeneca možda neće biti u mogućnosti udovoljiti vašem zahtjevu, ali još uvijek možete zatražiti da blokiramo (tj. pravo na prigovor) korištenje vaših osobnih podataka za daljnju obradu. U skladu s primjenjivim zakonom, u određenim okolnostima možete imati pravo na prenosivost podataka na drugog voditelja obrade podataka koji bi uključivali dijeljenje vaših podataka s voditeljem obrade u elektroničkom obliku. U skladu s važećim zakonom, ta prava možete iskoristiti besplatno.

AstraZeneca je dodijelila službenika za zaštitu podataka odgovornog za nadzor usklađenosti AstraZenece sa zakonom EU-a o zaštiti podataka, kojeg možete kontaktirati u privacy@astrazeneca.com u slučaju bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi s obradom vaših osobnih podataka. Ako je obrada vaših osobnih podataka od strane tvrtke AstraZeneca obuhvaćena pravom EU-a, možete podnijeti pritužbu odgovarajućem nadzornom tijelu za zaštitu podataka u zemlji prebivališta. Možete pronaći naziv relevantnog nadzornog tijela i kontakt podatke pod http://ec.europa.eu/justice/data-protection/bodies/authorities/index_en.htm.

Odustajanje od daljnje komunikacije od nas

Ako ste odabrali primati informacije o našim proizvodima ili uslugama, ili onima drugih tvrtki AstraZeneca i želite se odbaciti od primanja takvih informacija, onda to možete učiniti slanjem e-maila na privacyrequests@astrazeneca.com. Trebali biste jasno navesti na svim komunikacijama: svoje ime, korisničko ime (ako ih ima), podatke o registraciji (ako ih ima) i ime ove web stranice.

Zadnje ažuriranje prosinca 2019.

© Astrazeneca