Nemkívánatos események bejelentése: Adatvédelmi nyilatkozat 16 évesnél fiatalabb fiataloknak

KIK VAGYUNK

Mi vagyunk AstraZeneca UK Ltd, amelynek székhelye 1 Francis Crick Avenue, Cambridge Biomedical Campus, Cambridge, CB2 0AA. (Mi „AstraZeneca”, „Mi”, „Mi”, „Mi”, „Mi”) és mi vagyunk a címzettjei minden olyan információt, amelyet Ön küldhet nekünk honlapunk űrlapjának kitöltésével és a jelentés benyújtásával.

A jelen Adatvédelmi Nyilatkozat időről időre módosítható. Ezért arra kérjük Önt, hogy alkalmanként ellenőrizze ezt az Adatvédelmi Nyilatkozatot annak érdekében, hogy tisztában legyen a személyes adataira vonatkozó legfrissebb változattal. Természetesen értesíteni fogjuk Önt minden olyan változásról, ahol erre szükség van.

Annak ellenére, hogy lehetősége van arra, hogy saját mellékhatásokról szóló jelentést nyújtson be, ha Ön 16 év alatti fiatal, erősen javasoljuk, hogy ha lehetséges, megbeszélje a tüneteit és a gyógyszereink mellékhatásait, amelyeket a szülője/törvényes gyámjával vagy orvosával tapasztalt vagy gyanított, akik jelentést nyújthatnak be az Ön nevében. Erre azért kérjük Önt, mert néha a felnőtt (különösen az orvos) által szolgáltatott információ hasznos következtetéseket és érveket tartalmazhat, amelyeket Ön fiatalként esetleg nem értett megfelelően, vagy félreértelmezhet. Továbbá, ha egy jelentést saját maga nyújt be, az azt jelentené, hogy információt fog szolgáltatni magáról (személyes adatok), és ezen információk egy része nagyon különleges vagy érzékeny lehet, mert az Ön egészségéről van szó. Nagyra értékeljük a lehetőséget, hogy fiatal pácienseink első kézből kapjanak tájékoztatást, de nagyon aggódunk az Ön személyes adatai miatt, és szeretnénk, ha azok biztonságban maradna. Jelen Adatvédelmi Nyilatkozattal szeretnénk elmagyarázni, hogy milyen személyes adatokat gyűjthetünk Önről, és mit tehetünk vele, ha úgy dönt, hogy saját maga készít jelentést.

MILYEN INFORMÁCIÓKAT GYŰJTÜNK?

Az online jelentési űrlap kitöltésének részeként a következő személyes adatokat gyűjthetjük Önről:

 • Az Ön neve
 • Az Ön címe, telefonszáma, e-mail címe
 • A születésnapod
 • Akár fiú vagy lány vagy
 • Az Ön leírása arról, hogy az Ön által szedett gyógyszerünk hogyan érezte magát, az általad tapasztalt mellékhatásoknak neveztük őket, amikor elkezdte és mennyi ideig tapasztalta őket
 • Az Ön által szedett AstraZeneca gyógyszer leírása (név, szín, forma, egyéb részletek), miért szedte a gyógyszert, mennyi gyógyszert és milyen gyakran szedte, mikor kezdte el és mennyi ideig szedte a gyógyszert
 • Minden egyéb információ, amelyet megoszt velünk

Ezért a jelentéssel kapcsolatban megadott néhány leírás tartalmazhat információkat az Ön egészségi állapotáról, és ezeket az információkat az Önre vonatkozó különleges vagy érzékeny személyes adatoknak nevezik.

HOGYAN HASZNÁLJUK FEL AZ ÖN ADATAIT?

Szükségünk van az Ön által megadott információkra, mert egy különleges törvényt kell követnünk. Ez a törvény azért van érvényben, hogy a gyógyszereink jó minőségűek és biztonságosak legyenek az emberek számára. Ennek része a törvény kell jelenteni minden mellékhatás, hogy lehet, hogy kapcsolódik a használata A gyógyszerek. Ennek részeként, hogy megadja nekünk ezeket az információkat, akkor is kapcsolatba léphetünk Önnel, ha további információra van szükségünk a jelentésével kapcsolatban, vagy ha ezt kérte, visszajelzést küldünk Önnek. Ezért, ha nem adja meg nekünk a személyes adatait, előfordulhat, hogy nem tudjuk nyomon követni az Ön által jelentett nemkívánatos eseményt, vagy visszajelzést adni Önnek.

Bizonyos esetekben az Ön által megadott információkat felhasználhatjuk arra, hogy megvédjük a gyógyszereinkkel kapcsolatos jogainkat (jogos érdekeinket), ha bírósági ügyben meg kell védenünk őket.

HOGYAN ŐRIZZÜK MEG ADATAIT

Előfordulhat, hogy nem őrizzük meg örökre az adatait. Tehát az AstraZeneca a helyi törvények által megengedett módon és az adatmegőrzésre vonatkozó szabályainknak megfelelően tárolja személyes adatait, amelyeket itt ismertetünk: www.astrazenecapersonaldataretention.com Adatait csak addig őrizzük meg, ameddig az szükséges ahhoz, hogy teljesítsük jogi kötelezettségeinket, vagy védjük jogi követeléseinket. Ha az Ön személyes adataira már nincs szükség ezekre a célokra, biztonságosan törlődnek. Ez azt jelentheti, hogy az Ön személyes adatait az AstraZeneca több éven keresztül tárolja, attól függően, hogy milyen célra és szükségességre van szükség, hogy ezeket az adatokat felhasználjuk.

KI NÉZHETI MEG AZ ÖN ADATAIT?

A jelen Nyilatkozatban kifejtett okok miatt személyes adatait megoszthatjuk a helyi és/vagy külföldi szabályozó testületekkel és az AstraZeneca csoport más vállalataival. Személyes adatait megoszthatjuk bizonyos más személyekkel, például tanácsadókkal, hogy ellenőrizzük, megfelelnek-e kötelezettségeinknek; vagy olyan hatóságokkal, ügyvédekkel vagy más személyekkel, akikkel meg kell osztanunk az Ön adatait a jogszabályi követelmények teljesítése érdekében vagy (bírósági) követelés esetén; vagy az AstraZeneca vásárlójával, ha eladjuk vagy létrehozhat egy együttműködést az üzleti tevékenységünk egészére vagy egy részére.

Ha azonban az Ön adatait az AstraZeneca tárolja, a személyes adatokat, amelyek Önt betegként azonosítják, csak az AstraZeneca betegbiztonsági csapata fogja látni, amely az Ön lakóhelye szerinti országban található, és kevés műszaki szakember, akik globális támogatást nyújtanak a számítógépes rendszerben, ahol az AstraZeneca tartja a személyes adatokat. Az AstraZeneca eltávolít minden betegazonosítót (pl. az Ön nevét vagy címét), mielőtt felhasználná vagy megosztaná az adatokat a helyi biztonsági csapaton vagy a rendszergazdákon kívül, azaz továbbra is megoszthatunk néhány adatot, de a másik személy nem tudja, hogy ezek az adatok Önnel kapcsolatban állnak. A jelentés orvosi értékeléséhez fontos információkat, például életkort és nemet közölni lehet kormányzati vagy állami szervekkel annak érdekében, hogy megfeleljenek jogi kötelezettségeinknek.

NEMZETKÖZI TRANSZFER:

AstraZeneca szervezetek és más személyek Megoszthatjuk az Ön adatait bárhol a világon, amely magában foglalhatja azokat az országokat, amelyek nem kínálnak ugyanolyan jogi védelmet a személyes adatok, mint az Ön országában. Az AstraZeneca követni fogja a helyi adatvédelmi követelményeket és a belső globális adatvédelmi előírásokat, amikor az Ön adatait továbbítjuk. Az AstraZeneca az Ön országában érvényes törvények által megkövetelt védelmet is alkalmazza, amikor az adatokat továbbítjuk. Amikor az Ön adatait egy másik országba továbbítjuk, csak akkor osztjuk meg személyes adatait, ha a másik személynek szüksége van az adatokra a munkája elvégzéséhez, és az AstraZeneca kötelező érvényű vállalati szabályzatában (amely ittmegtalálható) vagy az EU általános szerződési feltételeiben leírt ellenőrzések szerint. Kérésre jogosult az AstraZeneca kötelező erejű vállalati szabályzatának és/vagy az AstraZeneca EU Általános Szerződési Szabályzatának egy példányát kérelemre az AstraZeneca privacy@astrazeneca.com címen.

HOGYAN VÉDJÜK AZ ÖN ADATAIT

Információkat tárolunk Önről egy számítógépen. Szigorú szabályozások vannak arról, hogy ki láthatja az adatait. Emellett jó adatvédelmi és biztonsági szabályokkal rendelkezünk annak érdekében, hogy — amennyire ez ésszerűen lehetséges — biztosítsuk valamennyi adatunk biztonságát és integritását, beleértve az Ön személyes adatait is.

További információ arról, hogy az AstraZeneca hogyan felel meg az adatvédelmi kötelezettségeinek, a belső globális adatvédelmi szabványunkbantalálható

ÖNNEK JOGAI VANNAK

Ön és/vagy szülője/törvényes gyámja kapcsolatba léphet az AstraZenecával itt:

www.astrazenecapersonaldataretention.com bármikor kérheti

 • az Ön személyes adataihoz való hozzáférés,
 • a hibák kijavítására vagy az ilyen hibák törlésének kérésére,
 • kérheti, hogy korlátozzuk az Ön adatainak felhasználását
 • , hogy tiltakozzanak személyes adatainak bizonyos felhasználásai ellen.

Ha egy ilyen kérelem arra készteti az AstraZenecát vagy leányvállalatait, hogy megszegjék a törvények, rendeletek vagy gyakorlati szabályzatok szerinti kötelezettségeiket, akkor az AstraZeneca nem tudja teljesíteni az Ön kérését, de Ön továbbra is kérheti, hogy korlátozzuk személyes adatainak használatát további felhasználás céljából.

Az AstraZeneca egy személyét adatvédelmi tisztviselőnek hívják, és ez a személy felelős az AstraZeneca adatvédelmi kötelezettségeinek felügyeletéért, és akikkel kapcsolatba léphet az privacy@astrazeneca.com címen , ha bármilyen kérdése merül fel a személyes adatai felhasználásával kapcsolatban. Ha az AstraZeneca az Ön személyes adatainak az uniós jog hatálya alá tartozik (például ha Ön az Európai Unió valamely országában él), Önnek jogában áll panaszt tenni a lakóhelye szerinti ország adatvédelmi felügyeleti hatóságánál. Az illetékes felügyeleti hatóság nevét és elérhetőségeit itt találja: http://ec.europa.eu/justice/data-protection/bodies/authorities/index_en.htm.

Utoljára frissítve: 2020. március

exit ramp cf

azcovid-cf-text

Ön elhagyni készül az azcovid-19.com honlapot.

Olyan linket választott, amely egy harmadik fél által fenntartott honlapra vezet és annak tartalmáért kizárólag annak fenntartója felel.

Az AstraZeneca ezt a linket szolgáltatásként nyújtja a honlap látogatóinak. Az AstraZeneca nem vállal felelősséget a harmadik fél honlapjainak adatvédelmi szabályzatáért. Javasoljuk, hogy olvassa el az Ön által meglátogatott honlapok adatvédelmi szabályzatát.

Kattintson a „Mégse” gombra az AstraZeneca honlapra való visszatéréshez, vagy a "Folytatás" gombra a folytatáshoz.

az-cancle-cta
Mégse
az-submit-cta
Folytatás